Necdet Özel, ABD'nin IŞİD'e Karşı Koalisyon Toplantısına Gitmiyor - Son Dakika
Güncel

Necdet Özel, ABD'nin IŞİD'e Karşı Koalisyon Toplantısına Gitmiyor

Genelkurmay Başkanı Özel, ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey tarafından davet edildiği IŞİD'e karşı koalisyon toplantısına gitmiyor.

10.10.2014 10:46  Güncelleme: 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey'nin önümüzdeki hafta IŞİD'e karşı kurulan küresel koalisyonu konuşmak üzere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i Washington'a davet ettiği ancak Özel'in davete katılmayacağını bildirdiği öğrenildi.

Dempsey'nin Özel ile birlikte yaklaşık 20 ülkenin genelkurmay başkanıyla yapacağı toplantının iki gün sürmesi bekleniyordu.

YOĞUN PROGRAMINI GEREKÇE GÖSTERDİ

Hürriyet gazetesinden Tolga Tanış'a bilgi veren bir Pentagon yetkilisi, Dempsey'nin davetinin Özel'e iletildiğini doğruladı. Kaynaklar, Özel'in yoğun programını gerekçe göstererek Washington'a gelemeyeceğini Amerikalı yetkililere bildirdiğini, kendisinin yerine de Genelkurmay Harekât Başkanı Korgeneral Erdal Öztürk'ü görevlendirdiğini aktardı.

Program çerçevesinde Dempsey'nin 13 Ekim'de davetlilerle bir akşam yemeği yemesi, ertesi gün de Andrews Hava Üssü'nde IŞİD için tüm gün sürecek bir toplantı düzenlenmesi planlanıyor.

Öte yandan ABD Başkan Barack Obama'nın IŞİD'le Küresel Mücadele Özel Temsilcisi John Allen ve yardımcısı Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk, Ankara 'daki temaslarına dün akşam başladı.

TÜRKİYE'DEKİ TEMASLAR BAŞLADI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Amerikan heyetinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki Türk heyetiyle yaptığı görüşmelerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Psaki, Allen ve McGurk'ün Ankara'daki temaslarında, Türk yetkililerle "yapıcı ve detaylı" görüşmeler yaptığını belirtti.

Necdet Özel, ABD\'nin IŞİD\'e Karşı Koalisyon Toplantısına Gitmiyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Necdet Özel, ABD'nin IŞİD'e Karşı Koalisyon Toplantısına Gitmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • nurullah: helal olsun paşam gitme tabi bize ne abd den işidden elin tasası bizemi düştü 2 0 Yanıtla
  • TAVİZ.: TÜRKİYE''DEN SİZLERE TAVİZ YOK ARTIK. GEÇTİ O GÜNLER. 2 0 Yanıtla

Advertisement