Nevruz Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Nevruz Bayramı Kutlamaları

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Nevruz Bayramı Kutlamaları

Alanya ilçesinde Nevruz Bayramı kutlamaları kapsamında vatandaşlar yakılan ateşin üzerinden atladı.

Alanya ilçesinde Nevruz Bayramı kutlamaları kapsamında vatandaşlar yakılan ateşin üzerinden atladı.

Alanya Kaymakamlığı tarafından, Rıhtım Şelale Meydanı'nda program düzenlendi. Okulların izci grupları, halk oyunları ekipleri, koyun, eşek ve develerden oluşan temsili yörük göçü grubu, davul ve zurna eşliğinde İskele Caddesi'nden Şelale Meydanı'na yürüdü.

Şiirlerin okunduğu, halk oyunlarının sergilendiği etkinlikte, portakal toplama ve soyma, un içinde bilye bulma, kaşıkla yumurta taşıma, balon patlatma ve halat çekme yarışmaları yapıldı.

Katılımcılar örste demir dövdü ve ateş üzerinden atladı.

Kutlamalara, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA