Of'ta Yılın Annesi, Ermeni Gelin Hermina - Son Dakika
Güncel

Of'ta Yılın Annesi, Ermeni Gelin Hermina

Of\'ta Yılın Annesi, Ermeni Gelin Hermina

Trabzon'un Of ilçesinde yaşayan Ermeni gelin Ayşe Şimşek (Hermina Dalmazyan), yılın annesi seçildi.

12.05.2013 14:47

Trabzon'un Of ilçesinde yaşayan Ermeni gelin Ayşe Şimşek (Hermina Dalmazyan), yılın annesi seçildi.

Of'un Keler Köyü'nde yaşayan ve eşini 9 yıl önce sel felaketinde kaybeden 42 yaşındaki Muhammet Ali Şimşek, yaklaşık 7 yıl önce, Ermenistan'dan arkadaşını ziyaret için Trabzon'a gelen Hermina Dalmazyan ile tanıştı. 4 çocuğuyla köyde yaşayan Muhammet Ali Şimşek'in evlilik teklifini kabul eden Hermina Dalmazyan, müslüman olarak 'Ayşe' adını aldı. Türkçe konuşmayı öğrenen 36 yaşındaki Ayşe Şimşek, Muhammet Ali Şimşek'in ilk eşinden olan Nurdoğan (20), Sümeyra (15), Edanur (14) ve Ahmet (12) isimli çocuklarına kol kanat gerdi. Çiftin ayrıca Muhammet (4) ve Fatma (6) adında iki çocuğu daha oldu.

KAYMAKAM ZİYARET ETTİ

Of Kaymakamı Eren Arslan, kaymakamlığın yürütttüğü 'gönül elçileri' projesi kapsamında yılın annesi seçilen Ayşe Şimşek'i evinde ziyaret ederek çiçek verdi ve aileye çeşitli hediyeler sundu. Kaymakam Arslan, yılın annesi olarak Ayşe Şimşek'i seçtiklerini ifade ederek şöyle dedi:

"Bir yıl sonra Türk vatandaşlığını da yasal olarak kazanmış olacak. Çocuklara fedakarca annelik yapan bu örnek ve güzel davranışından dolayı kendisini ziyaret ederek teşekkür etmek istedik."

Çocukların hepsini kendi çocuğu gibi sevdiğini belrten Ermeni gelin de, "Eşimin 4 çocuğu vardı ama ben onları kendi çocuğum gibi sevdim. Allah hiçbir çocuğu annesinden ayırmasın" diye konuştu. - Trabzon/ Of

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Of'ta Yılın Annesi, Ermeni Gelin Hermina - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement