ÖĞ-DER 11. Kısa Film Senaryo Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu - Son Dakika
Güncel

ÖĞ-DER 11. Kısa Film Senaryo Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleriyle Şuurlu Öğretmenler Derneğince (ÖĞ-DER) düzenlenen 11. Kısa Film Senaryo Yarışması'nda ödül kazanan isimler belli oldu.

26.11.2022 18:15  Güncelleme: 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleriyle Şuurlu Öğretmenler Derneğince (ÖĞ-DER) düzenlenen 11. Kısa Film Senaryo Yarışması'nda ödül kazanan isimler belli oldu.

Bir otelde düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve kısa film gösterimleriyle başladı.

ÖĞ-DER Teşkilat Komisyonu Başkanı Numan Gökmen, açılışta yaptığı konuşmada, 11 yıl düzenli olarak düzenledikleri senaryo yarışmalarıyla alanında boşluk olan bir çalışma içerisinde yer aldıklarını söyledi.

Gerçekleştirdikleri çalışmalarda, ahlak ve maneviyatı olmazsa olmaz düstur edindiklerini belirten Gökmen, amaçları doğrultusunda topluma değer kazandırmaya yönelik gayretlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından kazananlara ödülleri takdim edildi.

Bu yıl "engelli olmak" konusunun işlendiği yarışmada, birinciliği "Çiçek" adlı senaryosuyla Zekiye Turan kazandı.

"Söylemesem de" adlı senaryosuyla Merve Uzun ikinci, "Hangimiz Engelli" senaryosuyla Esma Çetin üçüncü oldu.

Ayşe Şasa Özel Ödülü'ne "Hayat Öğretir" adlı senaryosuyla Aysel Funda Ayaş layık görülürken, Ahmet Uluçay Özel Ödülü'nü ise Ali Ufuk "Okulda İlk Gün" ile kazandı.

"Senaryo yazmasını internet üzerinden okuyarak öğrendim"

Yarışmada birinci olan Zekiye Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir eğitimci olarak bu işin içinde bulunması gerektiğini belirterek, göz ile öğrenmenin kulakla öğrenmekten daha öncelikli olduğunu söyledi.

Kazandığı başarının kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Turan, "Gençler bir şeyi öğrenmek istiyorlarsa her şekilde öğrenebilirler. Ben, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak bu iş için hiçbir şey bilmiyordum. Senaryo yazmasını internet üzerinden okuyarak öğrendim." dedi.

Merakın doğru noktada kullanılmasının çok büyük kazanımlar getirdiğini ifade eden Turan, yarışmaya 5. kez katıldığını ve bu yarışmada birinci seçilmesinin kendisi için bir motivasyon kaynağı olduğunu kaydetti.

ÖĞ-DER 11. Kısa Film Senaryo Yarışması\'nın ödülleri sahiplerini buldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ÖĞ-DER 11. Kısa Film Senaryo Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement