Öğretmenler Günü Strasbourg?da Resepsiyonla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Öğretmenler Günü Strasbourg?da Resepsiyonla Kutlandı

Öğretmenler Günü Strasbourg?da Resepsiyonla Kutlandı

Öğretmenler Günü Strasbourg'da resepsiyonla kutlandıLevent GündüzStrasbourg, 25 kasım (DHA)- 24 kasım 'Öğretmenler Günü' Strasbourg'da resepsiyonla kutlandı.

25.11.2016 11:18

Öğretmenler Günü Strasbourg'da resepsiyonla kutlandı

Levent GündüzStrasbourg, 25 kasım (DHA)- 24 kasım 'Öğretmenler Günü' Strasbourg'da resepsiyonla kutlandı. Strasbourg Başkonsolosu Özgür Çınar eşi Seniha Birand Çınar 24 kasım Perşembe akşamı rezidansta Strasbourg ve çevresinde görev yapan öğretmenlere verilen resepsiyon ile öğretmenler günü kutlandı.

Strasbourg ve çevresinde 6bin 615 öğrenci 10 bölgede Türkçe kültür derslerine giriyor. Bölge'de 58 öğretmen görev yapıyor. Alsas bölgesin 36 yerleşim biriminde 350 okulda 15 Türk Okul Aile Birlik Dernekleri Türkçe Kültür derslerine olan ilgiyi artırmak için çalışıyor. Resepsiyon programını sunan koordinatör öğretmen Şevket Tüfekçi programı saygı duruşu ardından İstiklal Marşın okunmasıyla açtı. Strasbourg Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Sefa Bardakçı davete katılan 30 öğretmenin öğretmenler gününü kutladı. Başkonsolos Özgür Çınar günün önemine değinen konuşmasında Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün öğretmenlere olan saygı ve gösterdiği değeri tarihi örneklerle anlattı. Colmar kenti öğretmeni Devrim Rüya öğretmenlerin yurt içi ve yurt dışında çalışmalarını büyük bir sevgi, aşk ile yaptıklarını ifade etti. Projeksiyon gösterimiyle öğretmen, öğrencilerin derslerde çalışmaları gösterildi. Resepsiyonda Türk öğrencilerin eğitimlerinde başarıyı nasıl daha yukarı çıkartmanın koşulları arandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğretmenler Günü Strasbourg?da Resepsiyonla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement