Öğretmenlere "Skolyoz" Hastalığı Semineri - Son Dakika
Güncel

Öğretmenlere "Skolyoz" Hastalığı Semineri

Öğretmenlere "Skolyoz" Hastalığı Semineri

Özel Pendik Bölge Hastanesi, çocuklarda görülen skolyoz (omurga eğriliği) hastalığına erken teşhis koyabilmek için bölgedeki okulların beden eğitim öğretmenlerine seminer verdi.

23.03.2013 14:44

Özel Pendik Bölge Hastanesi, çocuklarda görülen skolyoz (omurga eğriliği) hastalığına erken teşhis koyabilmek için bölgedeki okulların beden eğitim öğretmenlerine seminer verdi.

Toplumda skolyoz hastalığına karşı dikkat çekmeyi ve erken teşhis koyabilmeyi amaçlayan Özel Pendik Bölge Hastanesi, örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Çevre okullardaki beden eğitimi öğretmenlerine skoklyoz hastalığı konusunda seminer veren hastane, eğitim alan öğretmenlerin çocuklardaki hastalık belirtilerini kısa sürede anlayabilmesini amaçlıyor. Proje kapsamında skolyoz hastalığı tespiti yapılan bütün çocuklar, ücretsiz şekilde Özel Pendik Bölge Hastanesi'nde muayene edilerek röntgenleri çekilecek.

Proje ile ilgili bilgi veren Pendik Bölge Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Durmuş Turgut Göksoy, hastalığın erken teşhis edilmesi halinde çocukların düzgün bir omurgayla yaşayabileceğine dikkat çekti. Milyonlarca çocuğun taramasının hekimler tarafından yapılmasının mümkün olmayacağını söyleyen Göksoy, "Tüm dünyada bu iş okullarda öğretmenler tarafından yapılıyor. Bizim yaptığımız programda da öğretmenlere omurga eğriliğinin nasıl tespit edileceğini anlatıyoruz. Şüphelendikleri çocukları bizlere gönderecekler. Hastanemizde ücretsiz filmleri çekilecek ve tanılar konulacak. 20 derece altına bir eğrilik var ise sadece bir egzersiz ile tedavi mümkün. 30 dereceye kadar eğriliklerde fizik tedavi, ancak 40 derece üzerindeki eğriliklerde maalesef ameliyat söz konusu oluyor" diye konuştu.

Eğitime katılan Cumhuriyet İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Fatma Şen ise, "Okuluma gittiğimde çocuklara bakış açım çok farklı olacak. Daha önce duruş bozukluklarını görüyordum ancak çok fazla önemsemiyordum, şimdi bunu daha dikkatli inceleyeceğim. Tahminim okuldaki bin 500 öğrenciyi tek başıma halledemeyebilirim. Sınıf öğretmeni arkadaşlarıma da burada öğretilenleri anlatacağım" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğretmenlere 'Skolyoz' Hastalığı Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement