Okulda Kızların 'Küfür Kavgası'nda Komik 'Çete' İddiası - Son Dakika
Güncel

Okulda Kızların 'Küfür Kavgası'nda Komik 'Çete' İddiası

Okulda Kızların \'Küfür Kavgası\'nda Komik \'Çete\' İddiası

İzmir'deki Murat Reis İlköğretim Okulu'nda 5 Kızın, Kendilerine Küfür Ettiğini İleri Sürdükleri Arkadaşları İ.b.'yi Dövüp Kolundan Yaralaması, Komik Bir Çete İddiasını Gündeme Getirdi.

28.01.2011 16:45

İzmir'deki Murat Reis İlköğretim Okulu'nda 5 kızın, kendilerine küfür ettiğini ileri sürdükleri arkadaşları İ.B.'yi dövüp kolundan yaralaması, komik bir çete iddiasını gündeme getirdi. Mağdur İ.B.'nin babasının şikayetiyle yasal işlem başlatıldı ve savcı tarafından ifadeleri alınan 5 kız, serbest bırakıldı. Okuldaki bir öğretmenin, iddiaya göre, kavgaya tutuşan kızlara, 'Siz çete misiniz, ne yapmaya çalışıyorsunuz?' uyarısına tepki gösteren veliler "Çocuklarımıza çete muamelesi yapıldı" dedi. Ancak olayla ilgili polis tutakanaklarında böyle ifadenin bulunmadığı açıklandı.

Hatay Semti'ndeki Murat Reis İlköğretim Okulu'nda okuyan 13 yaşındaki E.A., kendisine küfrettiği gerekçesiyle İ.B.'yle tartıştı. Sözlü tartışma E.A.'nın aynı yaştaki arkadaşları M.G., B.S., E.N.A. ve E.A.'nın da katılımıyla olay büyüdü. Okuldaki görevlilerin araya girmesiyle kavga yatıştırılırken, İ.B.'nin sağ omzunda çıkık meydana geldi.

Bu sırada, iddiaya göre, okulda görevli bir öğretmen, İ.B. ile kavga eden 5 kıza, 'Siz çete misiniz, ne yapmaya çalışıyorsunuz?' diye uyarıda bulunup, kızdı. İ.B.'yi, berber olan babası Mustafa B. hastaneye götürüp tedavi ettirdikten sonra polise gidip kızına saldıranlardan şikayetçi oldu.

Polis yasal işlem başlattı ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri 5 kızı, yaşlarının küçük olması nedeniyle ifadesini alamadığı için 'hakaret ve darp sonucu yaralama' suçlarından çocuk olaylarına bakan Cumhuriyet Savcısı'na götürdü. Kızlar, psikolog eşliğinde ifadeleri alınıp serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten savcı, eldeki delil ve ifadeler doğrultusunda kızlar hakkında dava açıp açmayacağına karar verecek.

AİLELERİN TEPKİSİ

Olayla ilgili polis tarafından hazırlanan fezlekede, çete oluşumuna yönelik bir tespite yer verilmemesine rağmen, serbest bırakılan kızların aileleri, çocuklarına çete yakıştırması yapıldığını ileri sürerek tepki gösterdi. Kızlardan M.G.'nin babası Murat G., "Kızlarımıza okulda çete denmiş. Bu nasıl bir yaklaşım. Bu yaştaki çocuklara bu uygulama yapılır mı, psikolojileri bozuldu" dedi. Kavgaya karışan kızlar M.G., B.S. ve E.A. ise kavgayı anlatırken, küfür edildiği için olayın büyüdüğünü, bu yaşta adliyeye götürülmelerinin kendilerini yaraladığını dile getirdi.

"OKULA GİTMEYECEĞİM"

Olayın ardından rapor alan ve evinde dinlenmeye çekilen İ.B., "Sürekli bir arada gezip dolaşıyor. Para filan istemiyorlar ama istediklerini yapmayanlarla kavga ediyorlar. Omuz, laf atıyorlar. Ben onlara küfür etmedim, saldırıp saçlarımı çektiler. Artık o okula gitmek istemiyorum" dedi.

İ.B.'nin babası M.B. ise, "Olaydan sonra ne bir özür ne de af dilendi. Kimse arayıp sormadı. O kızlar ellerini kollarını sallayıp dolaşırken, benim kızım evde iyileşmeye çalışıyor. O kızlar okuldan atılmadığı sürece kızım o okula gitmeyecek. Sonuna kadar şikayetçiyim" diye konuştu.

"ÇETE OLMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

İzmir Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye ise olayın kesinlikle 'çete olayı' olmadığını söyledi. Öğrenciler arasında sıradan bir tartışma olduğunu belirten Ragıp Üye, "Olay tamamen çok farklı. Çocuğun velisi şikayetçi olmuş, konu bundan ibaret. Çocuklar disipline verilmiştir. Çete olayı yoktur. Bu olay her okulda olabilecek sıradan bir olaydır. Yaralanan çocuk sabahtan akşama kadar okulda oturmuştur. Evine gidip olayı anlattığında baba haklı olarak şikayetçi olmuştur. Haklı olarak ifadeleri alınıp serbest bırakılmışlardır. Kayda değer bir olay yoktur. 7'inci sınıfta, ilköğretim okulunda çete olması söz konusu değildir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Okulda Kızların 'Küfür Kavgası'nda Komik 'Çete' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement