Olba Antik Kentinde Kazı Çalışması Başladı - Son Dakika
Güncel

Olba Antik Kentinde Kazı Çalışması Başladı

Olba Antik Kentinde Kazı Çalışması Başladı

Silifke ilçesindeki Olba antik kentinde bu yılki kazı çalışmalarına başlandı.

21.07.2014 13:39

Silifke ilçesindeki Olba antik kentinde bu yılki kazı çalışmalarına başlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kazı alanını gezen Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, kazı başkanı Prof. Dr. Emel Erten'den bilgi aldı.

Erten, Uzuncaburç Mahallesi'nin 4 kilometre doğusunda bulunan Olba antik kentinde 2010'da başlayan kazıların düzenli devam ettiğini söyledi.

Kazılarda, yaklaşık 500 kişilik tiyatronun büyük bölümünün ortaya çıkarıldığı ifade eden Erten, tiyatronun sahne bölümü ve oturma sıraları açıldığında yapıyla ilgili sorulara cevap bulunacağını belirtti.

Erken Hıristiyan döneminde önemli kentlerinden olan Olba'nın dikkate diğer bir yapısının da 5-6. yüzyıla ait manastır olduğunu anlatan Erten, "Hıristiyanlık mimarisinin bölgedeki başarılı örneklerinden biri olan ve Murat Özyıldırım sorumluluğunda bir ekip tarafından kazılan manastır, yeni ortaya çıkarılan bölümleriyle bilinen mimari yapısında değişiklik olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Erten, Olba'daki kazı çalışmalarının ağustos sonuna kadar süreceğini sözlerini ekledi.

Belediye Başkanı Mustafa Turgut da kazı çalışmalarına gereken desteği vereceklerini ifade ederek, "Görüyoruz ki her yıl kazılarla yeni yeni eserler insanlığa sunuluyor. Uzuncaburç gibi birçok tarih kokan mahallemizin turizme açılmasıyla ilçemizde yeni gelişmeler yaşanacağına inanıyorum" dedi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Olba Antik Kentinde Kazı Çalışması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement