Orman Gibi Restoran - Son Dakika
Güncel

Orman Gibi Restoran

Orman Gibi Restoran

Elazığ Açık Ceza İnfaz Kurumunun bahçesindeki restoranın içerisinde 70 yıllık olduğu belirtilen yaklaşık 20 çam ağacı bulunuyor Restoranı işleten ses sanatçısı Danış: "Ekibimizle projemizi çizerken 'hiçbir ağacı kesmeden bu işi başaracağız' dedik.

31.01.2014 12:00

İSMAİL ŞEN - MEHMET AĞIN - Elazığ Açık Ceza İnfaz Kurumunun bahçesinde, Adalet Bakanlığının sosyal sorumluluk projesi kapsamında açılan ve ses sanatçısı Ömer Danış tarafından işletilen restoranın içerisindeki 70 yıllık yaklaşık 20 çam ağacı, görenlerin dikkatini çekiyor.

Danış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapımına başlanan restoranın, geçen yıl aralık ayında faaliyete geçtiğini belirtti. Proje gereği restoranda, tahliyelerine az bir zaman kalan hükümlülerin, sivil personelle çalışarak meslek öğrenmelerinin ve rehabilitasyonlarının sağlandığını ifade eden Danış, proje kendisine önerildiğinde manevi boyutu düşünerek bunu kabul ettiğini söyledi.

Restoranın inşası için Elazığ Açık Ceza İnfaz Kurumunun ön tarafında çam ağaçlarının bulunduğu alanın kendilerine gösterildiğini aktaran Danış, "Alandaki çam ağaçlarını gördükten sonra ağaçlara zarar vermemek için inşaatı farklı bir yerde yapmayı istedik. Daha uygun bir yer bulamayınca da çare olarak ağaçları kesmeden inşaatı gerçekleştirmeye karar verdik. Ağaçlar restoranın içinde kaldı" diye konuştu.

Danış, kentlerde yeşil alanların büyük önem kazanmaya başladığını dile getirerek, şunları söyledi:

"O yüzden, mevcut olan ve yetmeyen az sayıdaki yeşil alanları iyi değerlendirmek ve korumak adına hepimizin yapacağı bir şey var. Özellikle sanatçılar, her konuda daha duyarlı ve topluma örnek olmak zorundadır. Ekibimizle projemizi çizerken 'hiçbir ağacı kesmeden bu işi başaracağız' dedik. Tabii ki zorlukları oldu. İnşaat sürecimizi uzattı ama her şeye rağmen buna değdi."

Restoranın içindeki ağaçları görmeye geliyor

Restoran alanında yaklaşık 15-20 metre uzunluğunda 70 senelik ağaçlar olduğunu belirten Danış, inşaat alanındaki 20 ağacı kesmeyip, restoranın içinde bırakmak suretiyle koruma altına aldıklarını söyledi.

Restoranın servis, mutfak ve depo kısımlarında bulunan çam ağaçlarının çatı kısmındaki deliklerden dışarı çıktığını ve bunun ilginç bir görüntü oluşturduğunu anlatan Danış, birçok kişinin sırf, ağaçları görmek için restorana geldiğini ifade etti.

Ağaçları bu şekilde koruma altına aldıkları için insanlardan olumlu tepkiler geldiğini aktaran Danış, "İnsanlara örnek olmak istedim. Neye mal olursa olsun 20 civarında çam ağacını kurtardık, bu da bize gurur verdi" dedi.

Sanatçı Ömer Danış, gelecek nesillere yaşanılabilir bir çevre bırakmak için toplumun her kesiminin aynı duyarlılığı göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman Gibi Restoran - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement