Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar

Orta Afrika Cumhuriyeti\'ndeki Olaylar

Müslümanların oluşturduğu Seleka Milisleri Birliği, hükümeti Müslümanlara yönelik hak ihlallerini durdurmak için çaba göstermeye çağırdı.

10.05.2014 21:46

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanların oluşturduğu Seleka Milisleri Birliği, hükümeti Müslümanlara karşı işlenen hak ihlallerini durdurmak için çaba göstermeye çağırdı.

Seleka grubu liderleri, Orta Afrika Cumhuriyeti'nin kuzeyindeki Ndele kentinde düzenlenen kongre kapsamında hükümetten bazı taleplerde bulundu.

AA muhabirine konuşan Seleka Milisleri Birliği Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Emadi Necad, "Orta Afrika Cumhuriyeti hükümetinden, Müslümanları hedef alan her türlü ihlalin son bulmasını, Müslüman sivil ve askerlere ait olup zarar gören mülklerin onarılmasını, altyapı, yol, okul ve sağlık merkezlerinin inşa edilmesi için fon oluşturulmasını ve Müslümanların Bangui ve diğer kentlerden göç etmesine izin verilmesini istiyoruz" dedi.

Dün başkent Bangui'nin 500 kilometre kuzeyinde bulunan Ndele'de başlayan kongreye, aralarında Seleka'nın geçici başkanı General Musa Daffan'ın da bulunduğu 30 kadar lider ve 100 kadar Seleka üyesi katılıyor. Liderlerin güvenliğini Fransız güçleri sağlıyor.

Kongrede, silahsızlandırma, terhis ve yeniden entegrasyon sürecine hazırlık için Seleka kadrosunun yeniden yapılandırılması konuları ele alınıyor.

Daffan, daha önce yaptığı açıklamada, eski koalisyonun sahip olduğu tüm seçeneklerin süzgeçten geçirilmesinden sonra bir yol haritası belirlenmesine çalışılacağını belirtirken, liderlerden Abdoulaye Hissen, kongrede Seleka'nın siyasi bir partiye dönüştürülme ihtimalinin değerlendirileceğini söylemişti. - Orta Afrika Cumhuriyeti

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement