Osmaniye'de Yayla Sorunları ve Çözüm Önerileri Tartışıldı - Son Dakika
Güncel

Osmaniye'de Yayla Sorunları ve Çözüm Önerileri Tartışıldı

Osmaniye\'de Yayla Sorunları ve Çözüm Önerileri Tartışıldı

Osmaniye'de yaylalarda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konulu toplantı düzenlendi.

02.12.2017 11:52

Osmaniye'de yaylalarda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konulu toplantı düzenlendi.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, kentte özel bir otelde yapılan etkinlikte, bölgede iklim şartları nedeniyle yaylacılık kültürünün oldukça yaygın olduğunu söyledi.

Yasaklayıcı bir yaklaşımın doğru olmadığını kaydeden Coşkun, "Kurumların, vatandaşlarımıza yasaklayıcı bir anlayışla değil onların önünü açacak şekilde adımlar atması gerekiyor. Özellikle ormanlarımızı ve ekosistemi koruyarak, doğa ile uyumlu bir şekilde yaylalarımızdaki yapılaşmanın gerçekleştirilmesi gerekiyor. Temenni ediyorum ki bu toplantı bir çözüm önerisi ile neticelenir. Ortaya çıkacak çözüm önerileri bölgemiz adına bizleri rahatlatacaktır." dedi.

Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol da yaylacıların problemlerinin çözümü için Orman Kanunu'nun 17. maddesindeki yapılan değişikliğe ilk imzayı atan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na teşekkür etti.

Kararın önemli bir sorunun çözümü için önemli adım olduğunu aktaran Erol, şöyle konuştu:

"Yaylalarda yaşayan vatandaşların hayat şartlarının iyileşmesi, sorunlarının çözümü için kamu kurum ve kuruluşlarının da alanlarında gerekli yasal ve fiziki düzenlemeleri yapmaları gerekmektedir. Bunun için de öncelikle farkındalığın oluşması ve hangi kurumun ne yapacağının belirlenmesi gerekmektedir."

Toplantıda, yapılan sunumun ardından katılımcıların görüş ve önerileri alındı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmaniye'de Yayla Sorunları ve Çözüm Önerileri Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement