Osmaniye'deki Peş Peşe Gelen Patlamaların Altından PKK Çıktı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Osmaniye'deki Peş Peşe Gelen Patlamaların Altından PKK Çıktı

Osmaniye\'deki Peş Peşe Gelen Patlamaların Altından PKK Çıktı
22.03.2016 16:53  Güncelleme: 17:40

Osmaniye Valiliğinden, dün kentte üç farklı noktaya düşen havan mermilerinin, PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca atılmış olabileceği değerlendirildiği bildirildi.

Osmaniye'de 1'i askeri eğitim alanında olmak üzere 3 ayrı noktada meydana gelen patlamayla ilgili olarak Osmaniye Valiliği'nce yapılan açıklamada "Söz konusu mühimmatın 60'lık havan topu mermileri olabileceği, atışların PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından yapılmış olabileceği değerlendirilmiştir" denildi.

ARKA ARKAYA GELEN PATLAMALAR

Osmaniye'de dün akşam saatlerinde Güney Çevre Yolu üzerinde bulunan Şehit Piyade Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Kışlası'ndaki eğitim alanı ve Karaçay Su Deposu mevkiindeki bir evin bahçesinde iki patlama duyuldu. Bazı vatandaşlar ne olduğunu anlamak için evlerinden çıkarken, Gebeli Mahallesi 3527 Sokak'ta bir patlama daha oldu. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

MADDİ HASARA NEDEN OLDU


Ölen ve yaralanan kimsenin olmadığı patlamalar 1 araç ile 3 evde hasara neden oldu.

Mahalle sakinlerinden Davut Yüzügüldü patlamaların evinde ve aracında hasara neden olduğunu belirterek, "Etrafı duman kapladı, arabanın önünde alev çıktı hemen su döktüm. Evimin balkon camına şarapnel parçası isabet etti. Bunu yapanları da kınıyoruz" dedi.

VALİLİK: AMANOS DAĞLARI'NDAN ATILDI

Patlamayla ilgili Osmaniye Valiliği'nden de açıklama yapıldı. Patlama ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibinin sevk edildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan inceleme sonucunda; ilimiz Gebeli Mahallesi 3519 Sokak No: 29 adresindeki ikametin bahçesi, Gebeli Mahallesi 3527 Sokak içerisi ve Garnizon Komutanlığı Kışlası içerisindeki boş alanda mühimmat parçaları bulunmuştur. Söz konusu mühimmatın 60'lık havan topu mermileri olabileceği, atışların PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından, Amanos Dağları eteğindeki ormanlık alanın son bulduğu noktadan aynı doğrultudan olmak üç ayrı noktaya yapılmış olabileceği değerlendirilmiştir."


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osmaniye'deki Peş Peşe Gelen Patlamaların Altından PKK Çıktı - Son Dakika


Advertisement