Osmaniye Şehitlerine Yürüyor Programı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Osmaniye Şehitlerine Yürüyor Programı Yapıldı

Osmaniye Şehitlerine Yürüyor Programı Yapıldı

Mamure Tren İstasyonunda 'Osmaniye Şehitlerine Yürüyor' programı düzenlendi.

04.01.2013 09:53

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Mamure Tren İstasyonunda 'Osmaniye Şehitlerine Yürüyor' programı düzenlendi.

Osmaniye'de bir grup sivil toplum kuruluşu (STK) tarafından 2006 yılında başlatılan Osmaniye Şehitlerine Yürüyor programı TCDD Osmaniye Garından hareket eden tren ile bu yıl bir kez daha yapıldı.

Osmaniye Vali Vekili Mehmet Sadık Tunç, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı Muharebe Kurmay Albay Ersin Kaya, kamu kurum il müdürleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar TCDD özel tahsisi ettiği tren ile Osmaniye'den Mamure istasyonuna geldiler. Misafirleri Dervişiye ilköğretim okulu öğrencileri halk oyunu gösterisi ve bayrak sallayarak karşıladılar.

Şehit Kaymakam Saim Bey ve arkadaşları adına yaptırılan anıtın önünde anma programı düzenlendi. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından program şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim ve dua ile devam etti.

Türk Ocakları Başkanı Mehmet Çetinkaya'nın sunumunda yapılan programda STK'lar adına bir konuşma yapan Türk Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı İsmet İpek Mamure baskını, Osmaniye'nin kurtuluşu ve yaşanan olaylar tarihi belgelerle anlattı.

Programın devamında ise Osmaniye Vali Vekili Mehmet Sadık Tunç'a sporcular tarafından Türk Bayrağı teslim edildi. Daha sonra ise Osmaniye Belediye Başkanlığı tarafından Tehçi, Dervişiye ve Şekerdere Köy muhtarlarına programa katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

Tören protokol üyelerinin Şehit Saim Bey Anıtına karanfil koyması ile son buldu. Programdan sonra törene katılanlar davul, zurna eşliğinde halay çektiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmaniye Şehitlerine Yürüyor Programı Yapıldı - Son Dakika


Advertisement