Altuntabak Mahallesi'nde, 2 gün önce meydana gelen olayda, soğuk hava nedeniyle üşüyen ve ısınmak için arkadaşları 21 yaşındaki Turan Özkan'a ait otomobilin içine binen Yasin Gülez (19), Abdulkadir Cebecioğlu (18), Hasan Çelik (20), araç içinde sohbet etmeye başladı. Bir süre sonra çakmak kullanınca, araç içinde patlama meydana geldi. Ne olduğunu anlamayan 4 arkadaş araç kapılarını açarak kendilerini dışarı attı. El ve yüzlerinde yanıklar oluşan gençler daha sonra çevrede bulunan vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Numune Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yanık tedavi merkezinde tedavi altına alınan 4 arkadaşın el ve yüzlerinde patlamaya bağlı olarak 2'inci derece yanıklar oluştuğu belirlendi.
ARKA CAMIN PATLAMASI KURTARDI
Otomobil içinde alevler arasında kaldıklarını söyleyen Yasin Gülez, "Hava soğuktu. Bizde otomobilin içinde oturuyorduk. Sigara yakmak istedik. Otomobilin içi bir anda alev aldı. Kendimizi dışarıya attık. Arkadaşımız araçta gaz kaçağı olduğunu söylüyordu. Yalnız biz koku filan hissetmedik. Sadece alevleri hatırlıyoruz." diye konuştu.
Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Yanık Ünitesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Turan, hastaların kötü bir olay yaşadığını belirterek, "Ellerinde ve yüzlerinde yanıklar var. Otomobil içindeki patlama sırasında arka camın kırılması otomobilin içindeki ısıyı düşürdüğü için bu kazayı ucuz atlatmışlar diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu.
Polis ekiplerinin yaptığı incelemede, araçta bulunan LPG tankından sızan gazın patlamaya neden olduğu ortayı çıktı.
Son Dakika › Güncel › Otomobil İçindeki Gaz Kaçağından 4 Kişi Yandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?