Özdemir: Gelişme Umut Verici, Ama Yine de Şüpheliyiz - Son Dakika
Son Dakika Logo

Özdemir: Gelişme Umut Verici, Ama Yine de Şüpheliyiz

14.09.2012 15:48  Güncelleme: 15:57

Esnaf İnisiyatifi Başkanı, NSU çetesinden Beate Zschaepe'nin Keup Caddesinde infilak eden bombanın yapımına yardım ettiği yönündeki bulguyu değerlendirdi.

Köln'de Keup Caddesi Esnaf İnisiyatifi Başkanı Mitat Özdemir, NSU çetesinden Beate Zschaepe'nin Keup Caddesinde infilak eden bombanın yapımına yardım ettiği yönündeki bulguyu değerlendirdi. Özdemir, 'Umut verici, ama nasıl sonuçlanacağı konusunda şüpheliyiz' dedi.

ALMANYA'da aşırı sağcı NSU terör örgütüyle ilgili iddianamenin hazırlanması sürecinde tutuklu olarak hapiste bulunan Beate Zschaepe'nin, Keup Caddesi bombasının yapımına yardım ettiği yönündeki bir bulguya ulaşılması, caddedeki esnafı olayın hukuki aşamasıyla ilgili umutlandırdı. Gelişmeyi DHA'ya değerlendiren Keup Caddesi Esnaf İnisiyatifi Başkanı Mitat Özdemir, 'Bizim için umut oldu. Ama yine de şüpheliyiz. Ne olacağını tam kestiremiyoruz' dedi.

SERBEST BIRAKILACAĞI KORKUSU VARDI

Mitat Özdemir, şunları söyledi 'Biz olay unutulacak veya üstüne fazla gidilmeyecek düşüncesindeydik. Şimdi yeni bir sayfa açıldı. Biraz ışık var. Bizim için bir umut oldu. Sanığın serbest bırakılması ihtimali bizi korkutuyordu. Gelişmeler o yönde gidiyordu. Olaylarla bağlantısına olmadığı gibi bir durum oluşuyordu. Ama sanığın bu yeni gelişme sonucu ceza alıp almayacağını bilemiyoruz. Kaygımız yine de devam ediyor.'

BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ

Olayın maddi ve manevi etkilerinin hala devam ettiğini belirten Özdemir, 'Bu sıkıntıların artık kalkması gerekiyor. Bununla yalnız başımıza başa çıkmamız mümkün değil. Politika, ilgili devlet kurumları ve kuruluşlar bize yardım etmeli. Her şeyin ötesinde olayın bir an önce hukuki olarak hiç soru işareti kalmayacak şekilde sonuçlandırılması ve gerekli cezaların verilmesi gerekir. Yoksa bizim huzur bulmamız imkansız dedi.

DNA İNCELEMESİYLE ORTAYA ÇIKTI

Focus, NSU örgütü davası kapsamında tutuklanan Beate Zschaepe'nin Keup Caddesi'nde patlatılan bombanın yapımına yardım ettiği bilgisine ulaşıldığını yazmıştı. Bu bilginin olayla ilgili yapılan bir DNA incelemesinde ortaya çıktığı kaydedildi. Habere göre, bombayı örgütün intihar eden üyeleri Uwe Mondlos ve Uwe Böhnhardt ile birlikte yaptığı belirlenen Beate Zschaepe'nin patlama sırasında Köln'de olup olmadığı sorusu ise yanıtsız kaldı. Bomba yapımında yardımcı olan Zschaepe, patlamayla ilgili bugüne kadar elde edilen güvenlik kamerası kayıtlarında gözükmedi. Mundlos ve Böhnhard ise, ilgili kayıtlarda bombanın taşındığı bisikletle birlikte yer alıyor. Kameralardan alınan görüntüler ışığında, Mundlos'un bisikleti bıraktığı, Böhnhard'ın da bombayı uzaktan kumanda ile patlattığı düşünülüyor.

İDDİANAMEDE YER ALACAK

Zschaepe ilgili ortaya çıkan bu bilgi Federal Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede de yer alacak. Bombaya yardım iddiası, Mundlos ve Böhnhard'in intihar etmesi nedeniyle hayatta kalan tek çete üyesi olan Zschaepe ile ilgili şu ana kadarki en somut delil olması nedeniyle savcılık tarafından da çok önemli bulunuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özdemir: Gelişme Umut Verici, Ama Yine de Şüpheliyiz - Son Dakika


Advertisement