Osmanlı Ramazan Şerbeti ile Rahat Oruç Tutun - Son Dakika
Güncel

Osmanlı Ramazan Şerbeti ile Rahat Oruç Tutun

Osmanlı Ramazan Şerbeti ile Rahat Oruç Tutun

Kayseri’de Osmanlı döneminde yapılan şerbetleri günümüze taşıyan Şerbetçi Uğur Erdoğan, Ramazan şerbeti olarak bilinen türün, susuzluk hissini hafifleterek daha kolay oruç tutulmasını sağladığını söyledi.

26.06.2016 10:26

Kayseri'de Osmanlı döneminde yapılan şerbetleri günümüze taşıyan Şerbetçi Uğur Erdoğan, Ramazan şerbeti olarak bilinen türün, susuzluk hissini hafifleterek daha kolay oruç tutulmasını sağladığını söyledi.

Osmanlı'da çok meşhur olan, padişaha altın tombaklarda sunulan ve Fransız mutfağına 'sorbe' tanımı ile geçen şerbetleri, günümüz mutfağına taşıyan Kayserili Şerbetçi Uğur Erdoğan, elma, erik, demirhindi, narçiçeği, taze zencefil, kabuk tarçın, kakule, karanfil ve kuşburnundan oluşan Ramazan şerbetinin, içeni dinç tuttuğunu ve susuzluk hissini azaltarak, orucun kolay tutulmasını sağladığını ifade etti.

Şerbet tariflerinde Osmanlı kaynaklarına bağlı kaldığını belirten Şerbetçi Uğur Erdoğan'ın Ramazan şerbeti tarifi şu şekilde:

"Malzemeler (5 litre için):

Dörde bölünmüş 2 elma

Bütün kullanılacak 2 erik

20 gram taze zencefil

2 kibrit kutusu oranında demirhindi

2 çubuk kabuk tarçın

6-7 adet kakule (çok inceltilmeden dövülerek kullanılacak)

5-6 adet karanfil

60 gram kuşburnu

3 çorba kaşığı narçiçeği

5 litre su

200 gram şeker kullanıyoruz.

Yapılışı:

Tüm malzemeler şeker katılmadan su ile 1 saat kaynatılır. Daha sonra şeker eklenen karışım 20 dakika daha kaynatılır. Ardından 20 dakika soğumaya bırakılan şerbet süzülür ve içime hazır hale gelir. İsteğe göre şerbet buzdolabında ağzı kapalı kalacak biçimde daha uzun süre soğumaya bırakılır". - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Osmanlı Ramazan Şerbeti ile Rahat Oruç Tutun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement