Pakistan'da Taliban'ın Vurduğu Çocuk Aktivist Malala, Estetik Ameliyat Olacak - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da Taliban'ın Vurduğu Çocuk Aktivist Malala, Estetik Ameliyat Olacak

Pakistan\'da Taliban\'ın Vurduğu Çocuk Aktivist Malala, Estetik Ameliyat Olacak

Pakistan'da geçen yıl Taliban militanları tarafından başından vurulan 15 yaşındaki Malala Yusufzay, kafatasından estetik ameliyat olacak.

03.01.2013 23:37

Pakistan'da geçen yıl Taliban militanları tarafından başından vurulan 15 yaşındaki Malala Yusufzay, kafatasından estetik ameliyat olacak.

İngiltere'nin Birmingham şehrindeki Kraliçe Elizabeth Hastanesi'nde tedavisi süren Malala'nın gelecek ay başından estetik ameliyat olması bekleniyor.

Hastanede görevli Dr. Dave Rosser, tedavisi olumlu yönde seyreden Malala'ya tıbbi yardımın yanı sıra psikolojik desteğin de verildiğini söyledi.

Taliban tarafından vurulduktan sonra Pakistan'da bir hafta boyunca tedavi edilen ve kafatasına isabet eden kurşun çıkarılan Malala için İngiliz hükümeti, yardım teklif etmişti. Malala, bunun üzerine geçen yıl Ekim ayında, kurşun yaralanmalarıyla ilgili özel bir travma merkezi bulunan ve askerlerin de tedavi edildiği Birmingham'daki Kraliçe Elizabeth Hastanesi'ne getirilmişti.

Pakistan'ın Svat bölgesinde okulundan dönerken vurulan Malala Yusufzay, ülkesinde kız çocuklarının eğitimi için yürüttüğü kampanyalar nedeniyle sembol isim haline gelmişti.

Malala Yusufzay'ın babası Ziyaddin Yusufzay ise geçen ay Birmingham'daki Pakistan konsolosluğuna üç yıllığına eğitim ataşesi olarak atanmıştı. Atama, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari'nin geçen ay Malala'yı hastanede ziyaret etmesinin ardından gerçekleşmişti.

Muhabir: Aslı Aral

Yayıncı: Murat Taydaş - LONDRA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da Taliban'ın Vurduğu Çocuk Aktivist Malala, Estetik Ameliyat Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement