Paşakent'te Taş Ocağı Protestosu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Paşakent'te Taş Ocağı Protestosu

Paşakent\'te Taş Ocağı Protestosu
31.08.2012 18:12

Yalova merkeze bağlı Paşakent Mahallesi'nde 15 yıldır faaliyet gösteren taş ocağının ruhsatının uzatılması ve bölgede yeni taş ocakları açılması için çalışma yapılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri protesto yürüyüşü yaptı.

Yalova merkeze bağlı Paşakent Mahallesi'nde 15 yıldır faaliyet gösteren taş ocağının ruhsatının uzatılması ve bölgede yeni taş ocakları açılması için çalışma yapılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri protesto yürüyüşü yaptı.

Paşakent'te düzenlenen protesto yürüyüşüne TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, TEMA Vakfı Yalova Temsilcisi Faruk Tezcan, Mahalle Muhtarı Emel Esenkale, çevreci sivil toplum kuruluşları ve 500 mahalleli katıldı. Protesto gösterisinde ilgi odağı olan Hayrettin Karaca yaptığı konuşmada, "Global ekonomi denilen canavar, kendine hayat veren ve onu yaşatan tüm ekosistemleri bitirene kadar büyümeye devam edecektir. Bu kimin sayesinde büyüyor? Benim sayemde. Şikayetçi benim ama katil de benim. Bizim güvencemiz kültürümüzdür. Dünya barışı Anadolu'dan atılacaktır. Bunu biz yapacağız. Bunu tüketerek değil paylaşarak yapacağız. Bu ekonomi canavarını tutacak hiçbir güç yoktur" dedi.

Ellerinde 'Taş ocaklarını istemiyoruz', 'Temiz hava istiyoruz', 'Taş ocaklarının boğazlarımızı kirletmesine izin vermeyeceğiz', 'Doğaya saygı aklın vicdanıdır' yazılı pankartlarla yürüyüşe geçen protestocular, mahalleden 1.5 kilometre uzaklıktaki taş ocağına kadar yürüdü. - Yalova/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paşakent'te Taş Ocağı Protestosu - Son Dakika


Advertisement