Paşalar Cezaevinde - Son Dakika
Güncel

Paşalar Cezaevinde

Paşalar Cezaevinde

Balyoz Davasında Tutuklanan Emekli Asker Sanıklar, Silivri Cezaevine Konuldu.

12.02.2011 08:10  Güncelleme: 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Balyoz Planı" davasının dünkü duruşmasında haklarında tutuklama kararı verilen emekli asker sanıklar, Silivri Cezaevine konuldu.

Aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ile eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in de bulunduğu emekli asker sanıklar, saat 00.30 sıralarında sağlık kontrolü için Silivri Devlet Hastanesine götürüldü.

Sağlık kontrolleri yaklaşık 5 saatte tamamlanan emekli asker sanıklar, daha sonra Silivri Cezaevine gönderildi. -

Balyoz Planı davasında 163 sanık hakkında tutuklama kararı verildi.

Muvazzaf ve emekli 196 askerin tutuksuz yargılandığı "Balyoz Planı" davasında aralarında eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 163 emekli ve muvazzaf askerin tutuklanmasına karar verildi.

29 ASKER HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Duruşmaya katılan 133 emekli ve muvazzaf asker tutuklandı. Aralarında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli orgeneral Ergin Saygun ve Korgeneral Nejat Bek'in de aralarında bulunduğu 29 asker hakkında ise yakalama emri çıkarıldı. Tutuklama kararının başka davadan tutuklu ve duruşmada bulunmayan Albay Dursun Çiçek'in yüzüne okunması kararlaştırıldı.

BASIN DIŞARI ÇIKARILDI

Tutuklu yakınlarından bazılar gözyaşlarını tutamayarak fenalaştı. Salondaki tepkiler üzerine Başkan Diken, salona yeteri kadar güvenlik gücü alınarak boşaltılmasını istedi. Daha sonra sonra basın salondan çıkarıldı. Tümgeneral Gürbüz Kaya, Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu, Tümgeneral Halil Helvacıoğlu bulunuyor. Emekli orgeneraller Çetin Doğan, Ergin Saygun, Korgeneral Nejat Berk'in de aralarında bulunduğu 29 asker hakkında ise yakalama emri çıkarıldı.

GAZETECİ DİLİPAK MÜDAHİL OLDU

Mahkeme ayrıca gazeteci Abdurrahman Dilipak, Hamza Türkmen Rıdvan Kaya, Abdurrahman Koçoğlu Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği ile Hukukçular Derneği'nin suçlamadan doğrudan zarar görme ihtimalleri nedeniyle davaya müdahil olma taleplerini kabul etti

Mahkeme duruşmayı 14 - 15, 17 - 18, 21 - 22 ve 24 - 25 Mart tarihlerinde Silivri 'de görülmesine karar verdi.

SANIK KİMLİKLERİNİ REDDETTİLER

Korgeneral ve koramiral rütbesindeki sanıkların, kendilerini ancak bir üst rütbeli generalin teslim alabileceğini belirterek duruşma salonuna girerken aldıkları sanık kimliklerini reddettikleri öğrenildi. Bu yüzden işlemler henüz tamamlanamadı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paşalar Cezaevinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement