Pentex Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Pentex Fuarı Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Detay görüntüler Fuar alanından detaylar Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu'nun açıklamaları PENKON Başkanı Mehmet Haskaya'nın açıklamaları PENTEX Fuarı açıldı 5 gün sürecek, 135 firmanın yer aldığı fuarı 20 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor Gaziantep Sanayi Odası (GSO) destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen "5. Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı" (PENTEX), Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.

17.02.2016 22:46

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Detay görüntüler

Fuar alanından detaylar

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu'nun açıklamaları

PENKON Başkanı Mehmet Haskaya'nın açıklamaları PENTEX Fuarı açıldı

5 gün sürecek, 135 firmanın yer aldığı fuarı 20 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen "5. Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı" (PENTEX), Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, açılış töreninde yaptığı konuşmada, tekstil ve hazır giyim sektörünün en fazla ihracat yapan üçüncü sektör olduğuna işaret etti.

Bu başarıda sektör temsilcilerinin işini aşkla yapmasının etkili olduğunu dile getiren Öztürk, üretimde Çin'i rakip gibi gördüklerini ancak katma değeri yüksek, tasarımlı, nitelikli ürünlere yönlerini çevirerek bu konuda etkili olabileceklerini vurguladı.

Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği (PENKON) Başkanı Mehmet Haskaya ise sektör için çok önemli olan Ünaldı bölgesini, İstanbul'da tekstilin merkezi olan Merter gibi yapmak istediklerini belirterek, "Gaziantep marka bir şehir. Fason üreten bir şehir değiliz. Kendi gücümüzle, çabamızla kendi markalarımızı dünyanın her tarafına tanıtmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu da pamuğun tekstil ve hazır giyim sektörünün ham maddesi olduğunu vurgulayarak, ülkedeki pamuk ithalatını azaltmak için üretimin artırılmasını istedi.

Tekstil sektörünün Gaziantep sanayisine yön veren en güçlü sektörlerden birisi olduğunu ifade eden Konukoğlu, Gaziantep'ten son 5 yılda yapılan tekstil ihracatının yüzde 39 ve hazır giyim ihracatının yüzde 58 artış gösterdiğini bildirdi.

Konukoğlu, özgün tasarımlı, inovatif ve katma değeri yüksek ürünlerle sektörün payını artıracağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki pamuk ithalatı aşağı çekilerek, pamuk üretimi artırılmalıdır. Çiftçiye verilecek her türlü destek, tekstilin ileri yıllara taşınmasının altyapısını oluşturacaktır. Ülke olarak 1 milyon tona yakın pamuğu ithal ederken, 600 bin ton pamuk üretimimiz var. Pamuk üreticilerine çok daha fazla destek verilmelidir."

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise bölgesel pazarlarda büyük sorunlar yaşanırken Gaziantep'te bu fuarın açılmasını anlamlı bulduğunu dile getirdi.

Irak'ın önemli bir pazar olduğunu ve bu ülkedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Koçer, şöyle devam etti:

"Irak ile şu anda çok ciddi sorunumuz yok. Ancak, aralık ve ocak ayında ihracatımız düştü. Bunun düşme nedeni bölgedeki iç güvenlikle ilgili sorunlardı, bunlar çözüldü. İnşallah şubat ayından itibaren Irak ile ihracatımız eski haline dönecektir. Suriye'ye ihracatımızın gerilemesi de yine bölgedeki gelişmelerle ilgili. Özellikle şunu söylemek istiyorum, Irak ile ilgili kriz bugün veya yarın bitecek. Burada başkanlarımızın hepsinin Irak ile ilgili A, B, C planlarını şimdiden yapıyor olması lazım. Çünkü en yakın pazar burası. Çok satacak malımız var. Bunların planının da şimdiden yapılması lazım. Ümitsizliğe kapılmamak lazım."

Vali Vekili Uğur Aladağ, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, fuarların güçlü ve hareketli ekonomiye işaret ettiğini dile getirerek, Gaziantep büyüdükçe ülkenin kalkınmasına çok büyük katkıda bulunacağını söyledi.

Akort Fuarcılık'ın 20. yılını kutlayan ve başarılı çalışmalarını sürdürmesini dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de hükümetin ihracata dayalı büyüme ve sektörel büyüme için önemli çalışmalar yaptığını, bunlardan birisinin de açıklanan Ekonomi Dönüşüm Programı olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek, stantları dolaştılar.

5 gün sürecek, 135 firmanın yer aldığı fuarı 20 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Pentex Fuarı Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pentex Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement