Peşmerge ve Irak Ordusu Karşı Karşıya - Son Dakika
Güncel

Peşmerge ve Irak Ordusu Karşı Karşıya

Peşmerge ve Irak Ordusu Karşı Karşıya

Irak - Suriye sınırında peşmergeler ile Irak ordusu karşı karşıya geldi.

29.07.2012 08:56  Güncelleme: 09:29

Suriye'nin Irak sınırında da gergin bir hareketlilik yaşanıyor.

Kanal D muhabiri Cem Tekel ve kameraman İsmail Umut Arabacı, Kuzey Irak'a girerek gelişmeleri yerinde takip etti.

Irak ordusunun hedefinin, sınıra giderek Suriye'deki Kürtler'le Kürt Bölgesel Yönetimi arasına duvar oluşturmak olduğu belirtiliyor. Cem Tekel, bölgedeki son gelişmeleri şöyle anlattı:

"PEŞMERGE VUR EMRİ ALDI"

"Peşmergelerle Irak ordusunun arasında 500 metre var ve namlular birbirlerine dönük durumda. İkisi de Irak ordusu olarak görünüyor ancak birisi Bağdat'tan, diğeri ise Erbil'den emir alıyor.

Peşmerge ağır silahlarını da getirmiş. Bir sıkıntı olduğu anda, tek bir mermi atılması halinde bile çok ciddi çatışmalar çıkabilir. Irak hükümeti henüz açıklama yapmadı. Daha ileri gidecekler mi; kimse bilmiyor. Çok gergin de bir ortam var. Peşmerge'nin 'vur' emri aldığını biz kendi kulaklarımızla duyduk"

MALİKİ: HEDEF KÜRT BÖLGESİ DEĞİL

Peşmergelerin kontrolü altında olan Rabia Sınır Kapısı'nı denetim altına almak isteyen Irak merkezi ordu birlikleri, sınıra yakın köylere konuşlandı. Güneyden gelen 3 taburdan oluşan birlikler, zırhlı araçlar, top ve ağır silahlarla bekliyor. Merkezi ordunun kuzeye geçmesine izin vermeyen peşmergeler ise destek amaçlı 10 bin peşmergeyi daha sınıra yakın köylere gönderdi.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, "Asker ve polis güçleri, Suriye'de yaşanan olayların Irak'taki güvenliği olumsuz etkilemesini önlemek için yerleştiriliyor. Bu güçleri yerleştirmekle Kürt bölgesi hedef alınmıyor" dedi.

 

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel Peşmerge ve Irak Ordusu Karşı Karşıya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement