SAN SALVADOR - El Salvador'da yılın son Ay tutulması - Son Dakika
Güncel

SAN SALVADOR - El Salvador'da yılın son Ay tutulması

El Salvador'un başkenti San Salvador'da Kunduz ayı (Beaver Moon) olarak bilinen kasım dolunayı, ayın Dünya'nın gölgesine girmeye başlamasıyla 'Ay tutulması' olarak gerçekleşti.

08.11.2022 15:59  Güncelleme: 16:28

El Salvador'un başkenti San Salvador'da Kunduz ayı (Beaver Moon) olarak bilinen kasım dolunayı, ayın Dünya'nın gölgesine girmeye başlamasıyla 'Ay tutulması' olarak gerçekleşti. 3 saat 39 dakika süren ve kırmızı görüntüsü nedeniyle "Kanlı Ay" olarak da isimlendirilen bu doğa olayı, 2025'ten önceki son Ay tutulması olarak kayıtlara geçti.

Tutulma nasıl gerçekleşiyor?

Ay, Dünya'nın etrafındaki yörüngesinde dolanırken zaman zaman Dünya'nın gölgesine giriyor. Dolunay evresinde gerçekleşen bu geçişlerde, Güneş'ten aldığı ışığın bir kısmının ya da tamamının Dünya tarafından engellenmesiyle Ay'ın parlaklığı azalıyor. Bu olay, Ay tutulması olarak adlandırılıyor.

Ay tutulması "parçalı", "tam" veya "yarı gölge" tutulmaları olarak üç şekilde gerçekleşebiliyor. Tam tutulma sırasında Ay, gölge konisinin içerisine giriyor ve Dünya'nın gölgesi tamamen Ay'ın üzerine düşüyor.

SAN SALVADOR - El Salvador\'da yılın son Ay tutulması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel SAN SALVADOR - El Salvador'da yılın son Ay tutulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement