Polis, Seminerden Sonra Özel Güvenliği Denetledi - Son Dakika
Güncel

Polis, Seminerden Sonra Özel Güvenliği Denetledi

Polis, Seminerden Sonra Özel Güvenliği Denetledi

EMNİYET Genel Müdürlüğü tarafından Erzurum'da düzenlenen, 'Özel güvenlik uygulamalı denetleme semineri' sonrası gruplara ayrılan sivil polisler, kent merkezindeki bazı kurumların özel güvenlik görevlilerini denetledi.

03.08.2017 10:31

EMNİYET Genel Müdürlüğü tarafından Erzurum'da düzenlenen, 'Özel güvenlik uygulamalı denetleme semineri' sonrası gruplara ayrılan sivil polisler, kent merkezindeki bazı kurumların özel güvenlik görevlilerini denetledi. Bir vatandaş gibi X-Ray cihazından silahları ile geçen sivil polisler, özel güvenlik görevlilerin işlerinde ne kadar hassas davrandıklarını gözleyerek tutanak tuttu.

Palandöken Dağı'ndaki Polat Erzurum Resort Hotel'de düzenlenen seminere EGM Özel Güvenlik Daire Başkanı Erkan Yücesan, Denetleme Başkanı Mehmet Erdoğan, Özel Güvenlik Şube Müdürü Uğur Demirci, 15 ilden gelen emniyet görevlileri ve eğitmenler katıldı. Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı görevlisi 1'inci sınıf Emniyet Müdürü Hüseyin Sağlam'ın yaptığı sunumla başlayan seminerde, katılımcılara bu alanda dikkat etmeleri gereken hususlarla ilgili detaylı bilgi verildi. Başarılı bir eğitimin sonunda gruplara ayrılan sivil polis memurları bir vatandaş gibi sivil araçlara binerek özel güvenlik görevlilerinin çalıştığı yerlere gitti. Erzurum otogarına giden 4 kişilik ekip ise bir süre güvenlik görevlilerini uzaktan izledi. Daha sonra içlerinden birisi X-Ray cihazından silahı ile geçerek özel güvenlik görevlilerin işlerinde ne kadar hassas davrandıklarını belirledi. Sivil polis memurunun silahlı olduğunu fark eden kadın görevli, polis memurundan tekrar cihazdan geçmesini istedi. İkinci seferinde de şahsın üzerinde silah olduğunu fark eden kadın görevli, şahsın üzerine aramak için erkek görevliyi çağırdı. Bu sırada polis kimlik kartını göstererek kendini tanıttı. Yaptıkları tespitleri amirlerine bildirmek üzere Otogar Güvenlik Müdürü'nün yanına giden polis memurları tutanakla eksiklikleri bildirdi ve evrakları kontrol etti.

Otogarda polisin güvenlik görevlilerini denetlediğini gören vatandaşlar ise bunu çok olumlu karşıladıklarını ifade ettiler.  Öte yandan Özel Güvenlik Daire Başkanlığı Türkiye'de bin 404 faal şirketin, 440 eğitim kurumunun, 91 bin 19 özel güvenlik biriminin ve 284 bin 399 özel güvenlik görevlisinin bulunduğunu bildirdi. Güvenlik Daire Başkanlığı yetkilileri, Antalya, Eskişehir, İzmir ve Gaziantep ve Erzurum'dan sonra Samsun'a geçip seminerlerin finalini Ankara'da yapacaklarını belirttiler.

- Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polis, Seminerden Sonra Özel Güvenliği Denetledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement