Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılarda Ölenlerin Adları Anıtta Yaşatılıyor - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılarda Ölenlerin Adları Anıtta Yaşatılıyor

Reyhanlı\'daki Bombalı Saldırılarda Ölenlerin Adları Anıtta Yaşatılıyor

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde üç ayrı bombalı saldırıda yaşamını yitiren 70 kişiden Türk vatandaşı olan 53'ünün adı, Değirmenbaşı Mahallesi'ndeki 11 Mayıs Şehitler Anıtı'na konuldu.

16.02.2014 12:14

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde üç ayrı bombalı saldırıda yaşamını yitiren 70 kişiden Türk vatandaşı olan 53'ünün adı, Değirmenbaşı Mahallesi'ndeki 11 Mayıs Şehitler Anıtı'na konuldu.

Reyhanlı Belediyesi, geçen yıl 11 Şubat'ta Cilvezgözü Sınır Kapısı'ndaki bombalı saldırıda ölen 18 kişiden Türk vatandaşı olan 5'i, 11 Mayıs'ta ilçe merkezindeki çifte bombalı saldırıda hayatını kaybeden 52 kişiden 48'i için Değirmenbaşı Mahallesi'nde 11 Mayıs Şehitler Anıtı yaptırdı. 5 metrekare kaide üzerine 10 metre yüksekliğinde kule şeklinde tasarlanan polyester anıtın dört bir cephesine, bombalı saldırılarda hayatını kaybeden 53 Türk'ün isimlerinin yazılı olduğu pirinç levhalar asıldı.

Reyhanlı Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Şanverdi, daha önce süs havuzu bulunan Değirmenbaşı Mahallesi'ndeki kavşağa bombalı saldırılarda ölen 53 Türk vatandaşı anısına 11 Mayıs Şehitler Anıtı diktiklerini, şimdi de bu şehitlerin adını pirinç levhalarda anıta astıklarını belirtti.

Terör saldırılarında hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Başkan Hüseyin Şanverdi, "Şehitlerimizi unutmamak adına ve halkımızdan gelen talepler üzerine önce Belediye Meclisi'nde karar alıp, 11 Mayıs Şehitler Anıtı'nı yaptık. Daha sonra şehit olan 53 vatandaşımızın isimlerini pirinç levha üzerine yazdırarak anıta astık. Meydanın adını da 11 Mayıs Şehitler Meydanı olarak tescil ettik" diye konuştu. - Reyhanlıhatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılarda Ölenlerin Adları Anıtta Yaşatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement