Ruandalılar ilk kez kendi fotoğraflarına dokundu - Son Dakika
Güncel

Ruandalılar ilk kez kendi fotoğraflarına dokundu

Ruandalılar ilk kez kendi fotoğraflarına dokundu

Canon, Wi-Fi özelliği, küçük ve taşınabilir olmasıyla her ortamda kolayca kullanılabilen Selphy CP1200 fotoğraf yazıcısı ile Ruanda'nın başkenti Kigali ve kırsal kesimlerinde dolaştı.

04.11.2016 16:22  Güncelleme: 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Teknolojik ürünler insanlara hareket halindeyken de, yerleşik hayatlarında yapabilecekleri imkanlar sunmak amacıyla üretiliyor. Fotoğraf çektiğinizde anında cep telefonunuza veya bilgisayarınıza atabileceğiniz Wi-Fi özelllikli fotoğraf makineleri son dönemlerde popüler ürünlerin başında yer alıyor. Bununla beraber Canon'un Selphy isimli küçük, taşınabilir, Wi-Fi özelliği bulunan fotoğraf yazıcıları da kırsal kesimde olsanız dahi, kablosuz iletişim imkanı sayesinde çektiğiniz fotoğrafın anında çıktısını alıp, fotoğraf kağıdına basma ve o anı hemen yerinde belgeleme şansını sizlere sunuyor.

İnsanların hayatına dokunma ve günlük yaşamlarında bir gülümseme yaratabilmek maksadıyla Canon'u temsilen fotoğrafçı ve gezgin Sarp Özkar, Ruanda'ya bir haftalık bir seyahat gerçekleştirdi. Bu seyahat esnasında, Ruanda'nın başkenti Kigali'nin yanı sıra, kırsal kesimlerine de gidilerek hayatı boyunca kendi fotoğrafını kağıda basılmış halde görmeyenve bu imkanları olmayan kişilerin fotoğrafları çekildi; Canon onların hayatlarına dokundu. Bazıları ise, daha önce fotoğraflarını bu şekilde ellerine almışlardı ancak çalıştıkları ortamda, giydikleri iş kıyafetleriyle ve en önemlisi hiç beklemedikleri bir anda, karşılarına çıkıp fotoğraflarını çekilmesi ve anında çıktı alınarak verilmesi, onlara tarifi mümkün olmayan bir mutluluk yaşattı.

Kigali'de bir süpermarketin güvenlik görevlisi olarak çalışan, John Hitayezu "Sizi bir anda karşımda görüp fotoğraf çekmek istediğinizde bir anlam verememiştim. Ancak ilk defa çalışırken biri benim fotoğrafımı çeki, fotoğraf kağıdı şeklinde bana verdi. Bu benim için hayatımda unutamayacağım muhteşem bir anı oldu." dedi.

Çocuğu ile birlikte pazar yerinde Canon ekibine yaklaşan Claudine'i o an fotoğraflandığında "Beni çok mutlu ettiniz, oğlumla böyle bir resmimiz hiç olmamıştı, evimizin en güzel köşesine bu resmimizi koyacağız." dedi.

Musanze mağaralarında güvenlik görevlisi olarak çalışan Theo ise, "Bize değer verdiniz, 10 yıldan uzun süredir burada çalışıyorum ama hiç iş üniformamla fotoğrafım olmamıştı. Bana çok değerli bir anı verdiniz, sizlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

Moto kurye olarak çalışan Innocent ise, "Her gün yaptığım gibi, müşterilere evraklarını dağıtırken yolun kenarında sizi gördüm ve merak edip durduğumda, bana yakınlık gösterip, fotoğrafımı çektiniz. Yıllardır bu işi yapıyorum ve hep aynı şekilde sabahtan akşama kadar çalışıyorum. İlk defa böyle güzel bir jestle karşılaştım ve ilk defa çalışırken motorumla bir fotoğrafım oldu. Hepinize teşekkür ederim." dedi.

Canon'un Selphy yazıcıları ile dünyanın her yerinde, çektiğiniz fotoğrafları ister cep telefonunuzdan, isterseniz Canon fotoğraf makinenizden anında çıktı alıp, anınızı ölümsüzleştirebilirsiniz. Üstelik son derece hafif, elde taşınabilecek kadar küçük Canon Selphy yazıcıları seyahatinizde her an yanınızda, size hiçbir zahmeti olmadan taşıyabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ruandalılar ilk kez kendi fotoğraflarına dokundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement