Rusya'daki "Suriye Toplantısı" - Son Dakika
Güncel

Rusya'daki "Suriye Toplantısı"

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: "Muhalefet gruplarından olumsuz cevap almadık"

16.01.2015 15:30

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 26-29 Ocak'ta Moskova'da yapılacak Suriye toplantısı için muhalefet gruplarından olumsuz cevap almadıklarını açıkladı.

Lavrov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Güvenlik Kurulu üyeleriyle toplantısında Moskova'da düzenlenecek Suriye toplantısıyla ilgili bilgi verdi. Lavrov, hem muhalefetten hem de uluslararası toplumdan büyük ilgi gören toplantı için çalışmalara hız verdiklerini belirtti.

Katılımcılar listesinin henüz netleşmediğine işaret eden Lavrov, "Bu toplantı, Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana farklı muhalefet gruplarını bir araya getirmek için yapılan ilk girişimdir. Daha önce böyle bir girişimde bulunulmadı. Muhalif gruplar, toplantı öncesi konumlarını güçlendirmeye çalışıyor. Katılımcılarla ilgili kesin bilgiyi, heyetler Moskova'ya geldikten sonra verebiliriz. Henüz hiçbir yerden olumsuz cevap almadık" dedi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da 26-29 Ocak'ta yapılacak Suriye toplantısında, Suriye'deki muhalif gruplarının bir araya gelmeleri ve Suriye hükumeti temsilcileriyle görüşmeleri planlanıyor. - Moskova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya'daki 'Suriye Toplantısı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement