Rusya ve Suriye Arasındaki "S 300" Anlaşması - Son Dakika
Güncel

Rusya ve Suriye Arasındaki "S 300" Anlaşması

Suriye Başbakan Yardımcısı Cemil: " Rusya ile S 300 anlaşmamız yürürlükte" "Rusya'nın Suriye'ye vereceği kredinin miktarı konusunda görüşmeler sürüyor"

22.07.2013 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, Rusya ile Suriye arasında S-300 hava savunma füze sistemlerinin teslimatıyla ilgili anlaşmasının yürürlükte olduğunu söyledi.

Moskova ziyareti kapsamında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamada bulunan Cemil, Rusya ile yapılan silah anlaşmalarının geçerli olduğunu belirtti.

Sergey Lavrov ile Rusya'nın Suriye'ye kredi sağlaması konusunu da görüştüğünü ve konunun bu yıl sonuna kadar çözüleceğine inandığını söyleyen Cemil, Suriye'ye kredi verilmesinin uzmanlar düzeyinde devam ettiğini bildirdi. Kadri Cemil, kredinin miktarının belirlenmesi konusunda ise görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

Moskova ve Şam yönetimlerinin Suriye krizinden çıkış yolunun politik diyalogla çözülebileceği konusunda hemfikir olduklarını vurgulayan Cemil, Çin yönetiminin de Suriye ile aynı görüşü paylaştığını söyledi. - Moskova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya ve Suriye Arasındaki 'S 300' Anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement