Denizli'de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün teşvikiyle bu yıl Kale İlçesi'nde ve Pamukkale İlçesi'nin Gözler Mahallesi'nde iki çiftçi birer dekarlık tarım arazisine Safran çiçeği ekti.
Safran çiçeği ekiminin Denizli'de ilk kez yapıldığını söyleyen Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, 'kırmızı altın' olarak ifade edilen Safran çiçeğinin tıbbi ve aromatik bir bitki olduğunu söyledi. Safran çiçeğinin deneme ekiminde başarılı olunduğunu ifade eden Kutlu, Kale ve Gözler'de Safran çiçeği dikimi yapılan iki arazide tarlaların çiçek açtığını belirterek "Bir dekarlık safran çiçeği arazisinden ortalama 1 kilogram bitki elde ediliyor. Kilogram fiyatı da 20-25 bin TL arasında değişiyor. Çiçek kurutulduktan sonra satışı yapılıyor" dedi.
Safran çiçeği dikiminin Ağustos ve Eylül aylarında yapıldığını ve dikimden sonra üç yıl boyunca soğanlarının verim verdiğini sözlerine ekleyen Kutlu, "Hasat dönemi oldukça kısa. 2-3 haftalık periyotta çiçekler toplanıp, kurutuluyor ve ardından da satış yapılıyor. Denizli toprakları Safran çiçeğini çok sevdi. Safran bitkisinden elde edilen çiçekler kurutularak, boya sanayisi, kozmetik ve ilaç sektörlerinde, yemeklerde ve tatlı yapımında kullanılıyor. Kilogram fiyatı 25 bin liraya kadar alıcı buluyor. Safranın bölgemizdeki üretimini yaygınlaştırmak istiyoruz. Ekim alanları genişledikçe çiftçilerimiz de iyi para kazanacak" diye konuştu. - Denizli
Son Dakika › Güncel › Safran, Denizli Topraklarını Sevdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?