Sağlık Bakanı Akdağ Kaü Araştırma Hastanesi'nde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Akdağ Kaü Araştırma Hastanesi'nde İncelemelerde Bulundu

Sağlık Bakanı Akdağ Kaü Araştırma Hastanesi\'nde İncelemelerde Bulundu

Sağlık Bakanı Prof.Dr.ve Uygulama Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

08.08.2012 14:49

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim, Araştırma

ve Uygulama Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ı hastane girişinde Rektör Prof. Dr. Sami Özcan karşıladı. Sami Özcan ile birlikte hastaneye geçen bakan Akdağ, burada poliklinikleri gezerek hastalarla sohbet etti. Hastane hakkında Başhekim Mithat Kaya'dan bilgiler alan Akdağ, hastanenin eksikliklerinin giderilmesi için yardımcı olacaklarının müjdesini verdi. Üniversite hastanesinde vatandaşlarla sohbet eden Bakan Akdağ'a bir hasta, 'Erzurum'a gidip gelmekten kurtarın bizi' diyerek yardım istedi. Çocuğuna iş isteyen bir başka bayan vatandaş ise Akdağ'dan herhangi birisinin işten çıkarılarak oğlunun alınmasını istemesi bakan ve beraberindekileri şaşırtı.

Hastanedeki incelemeleri tamamlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, başhekimliğe geçerek burada Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, Başhekim Mithat Kaya, Sağlık İl Müdürü Hasan Tuncer, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu'nun

da katıldığı basına kapalı olarak durum değerlendirme toplantısı yaptı.

KAÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Akdağ, "Bizim elimizdeki mevcut kanunlar, üniversite hastanesi ile Sağlık Bakanlığı hastanelerinin birlikte kullanımına müsaade ediyor. Bir de ortak çalışmaya müsaade ediyor. Şimdi Kars'taki yapı daha ziyade bir ortak çalışmanın iyi götürüleceği intibaını verdi bana" dedi.

"VATANDAŞLARA DAHA İYİ HİZMET NASIL GÖTÜRÜLEBİLİR BUNUN ÇALIŞMALARI YAPILACAK"

Akdağ, "Üniversite rektörlüğümüz buradaki dekanlık ve baş hekimliğimizle beraber İl Müdürlüğümüz ve hastane başhekimlerimiz Sağlık Bakanlığı hastanesinin başhekimleri oturup ortak çalışmayla vatandaşa daha iyi hizmeti nasıl götürürüz bunun çalışmalarını yapacaklar.

Bir örnek vereyim 5 kardiyoloji uzmanı hocası var üniversitede. 3'te devlet hastanesinde var.

Şimdi üniversitemiz burada kalp anjiyosu yapıp, işte müdahale işlerine yakında başlayacak. Hazırlıklarını aşağı yukarı tamamlamışlar.

Ama bu işin tam da istediğimiz biçimde yapılması için 24 saat yapılması ve 365 gün yapılması lazım. O zaman burada en akıllıca işlere mesela bizde gidip devlet hastanesinde mi kuralım bunu hayır. Gücü birleştirmek ve oradaki uzmanlarında yerine göre gelip burada hizmet vermesini sağlamak. Tersini de sağlamaktır" diye konuştu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ daha sonra özetle şunları söyledi:

"Belli alanlarda çalışacaklar arkadaşlarımız, kendi aralarında bir protokol taslağı oluşturacaklar. Bizde Bakanlıktan buna destek vereceğiz. Yani ben hakikaten Kars'ta gelinen noktadan dolayı çok mutluyum.

Bugün Kars ile 10 yıl öncesini kıyasla belki 10 kat daha fazla hizmet verecek imkan var.

Bazı alanları biraz daha geliştirecek durumdayız. Onu da 1-2 sene içerisinde üniversitemizle gerçekleştireceğiz. Üniversite yönetiminin de bu hususta arzusu çok. Birlikte çalışmak, ortak çalışmak,

vatandaşın lehine olan bir şey, herkesin yine kendi hastanesi, kendi sistemi var, onu bozmuyoruz. Üniversitenin kendi Eğitim Araştırma Hastanesi var. Sağlık Bakanlığı'nın kendi hastaneleri var.

Ama ortak çalışılacak. Ortak çalışılınca vatandaşın işi kolaylaşacak."

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, üniversiteden ayrılarak havaalanına geldi. Burada Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile bir araya gelen Bakan Akdağ, daha sonra Babacan ve beraberindekilerle birlikte Kars'tan ayrıldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Akdağ Kaü Araştırma Hastanesi'nde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement