Sakarya'da 27 Akademisyen ile 2 Asker Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da 27 Akademisyen ile 2 Asker Adliyeye Sevk Edildi

Sakarya\'da 27 Akademisyen ile 2 Asker Adliyeye Sevk Edildi

Sakarya'da 27 akademisyen ile 2 asker adliyeye sevk edildiFETHULLAHÇI Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan Sakarya Üniversitesi'nde görevli 27 akademisyen ile 2 asker adliyeye sevk edildi.

05.08.2016 12:23

Sakarya'da 27 akademisyen ile 2 asker adliyeye sevk edildi

FETHULLAHÇI Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan Sakarya Üniversitesi'nde görevli 27 akademisyen ile 2 asker adliyeye sevk edildi.

Sakarya Cumhuriyet Bassavcılığı'nın darbe girişimi sonrasında başlattığı soruşturma kapsamında Sakarya Üniversitesi'ne bağlı fakülteler ve meslek yüksek okullarında görev yapan 27 akademisyen ile 1'inci Motorize Tugay Komutanlığı'nda görev yapan Yüzbaşı İsmail Şenyüz ve uzman çavuş Eren Özden Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Aralarında kadın akademisyenlerin de bulunduğu 29 kişi 'Anayasanın ihlali, silahlı terör örgütüne üye olmak, yasama organını engellemeye çalışmak, hükümete karşı isyan, FETÖ/PYD silahlı terör örgütüne üye olmak'la suçlanıyor.

Akıncı Hava Üssü'nde yakalanıp bırakılan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde görevli Yrd.Doç. Adil Öksüz ile yine İlahiyat Fakültesi görevli Prof. Dr. Davut Aydüz ise aranıyor.

Sakarya Üniversitesi'nde darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmada 45 akademisyen açığa alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya'da 27 Akademisyen ile 2 Asker Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement