Sakıp Sabancı Anıldı - Son Dakika
Güncel

Sakıp Sabancı Anıldı

Sakıp Sabancı Anıldı

İstanbul DHA İşadamı Sakıp Sabancı, ölümünün 10'uncu yıldönümünde Sabancı Center'da düzenlenen törenle anıldı.

11.04.2014 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul DHA

İşadamı Sakıp Sabancı, ölümünün 10'uncu yıldönümünde Sabancı Center'da düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sakıp Sabancı'nın pozitif enerjisine değindi ve amcası için, İnsan sevgisi çok yüksekti, herkese önem verir, sevgiyle yaklaşır, herkese kendini özel hissettirir, çok dikkatli dinler, dokunurdu ifadelerini kullandı.

BUGÜN OLSA MUTLAKA TWİTTER'DA, FACEBOOK'TA, İNSTAGRAM'DA OLURDU

Sakıp Sabancı'nın her türlü yeniliğe açık olduğunu ve yenilikleri takip ettiğini söyleyen Güler Sabancı, sözlerine şöyle devam etti

Herkes vatanını sever. O da çok severdi ama, önemli olan vatanınızın sizi ne kadar sevdiğidir. Sakıp Bey çok sevildi. Sakıp Bey, her konuda diyaloğa açık, uzlaşmacı bir kişiliğe sahipti. Ayrıştıran değil, birleştirendi. Ortak noktaları bulmakta çok ustaydı. Sakıp Bey, yeniliğe çok açıktı. Her türlü yeniliği merak eder, sorar, takip ederdi. ve bunu tek başına da yapmazdı. Genellikle birlikte öğrenmekten çok zevk alırdı. Esas meselesi insanlara ulaşmak, dokunmak, sevmek ve sevilmekti. 14 kitap yazmıştı. Düşüncelerini ve duygularını paylaştı. O yüzden bugün olsa mutlaka Twitter'da, Facebook'ta, İnstagram'da olurdu.

ÜLKESİ İÇİN EFSANE OLAN BİR İNSANIN TORUNU OLDUĞUM İÇİN GURUR DUYUYORUM

Sakıp Sabancı'nın torunu Melisa Tapan da dedesiyle olan anılarını anlattı. Sakıp Sabancı'nın torunu olduğu için gurur duyduğunu vurgulayan Tapan, Benim kahramanımdı. Ülkesi için efsane olan böyle bir insanın torunu olduğum için çok gurur duyuyorum. Dedemin vefatı bu ülke ve başkaları için olduğu gibi, benim için de çok büyük bir kayıp oldu. Onun en büyük mirası halkın sevgisi, siz dostları, iş arkadaşları, sevenleri... ve ben, bugün onun bana gösterdiği o muazzam çerçeveden bakıyorum hayata. Her adımımda dedemin, Türkiye'nin Sakıp Ağa'sının sözleri çınlıyor kulağımda. ve işte o sözleriyle sizlere bir kez daha sesleniyor dedem 'İnsanlar bugün var, yarın yok. Soyadlar önemli değil. Benim vatanım güzel, Türkiyem güzel. Siz değerli insanlar, dostlar, arkadaşlar, sizler güzelsiniz diye konuştu Anma töreni, Sabancı Vakfı'nın altı yıldır desteklediği Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası'nın verdiği konserle son buldu.

Törene, Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı, kızı Sevil Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Sabancı, dostları, iş ve sanat dünyasından bir çok isim ve Sabancı Topluluğu çalışanları da katıldı.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement