Saldırıya Uğrayan Doktorun Ceza Alması Sağlıkçıları Üzdü - Son Dakika
Güncel

Saldırıya Uğrayan Doktorun Ceza Alması Sağlıkçıları Üzdü

Saldırıya Uğrayan Doktorun Ceza Alması Sağlıkçıları Üzdü

Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd.Doç.Dr.Mithat Günaydın, hastanede saldırıya uğramasına rağmen para cezasına çarptırılan doktora sahip çıkarak, mahkemenin sonucunun kendilerini üzdüğünü söyledi.

21.02.2013 16:32

Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, hastanede saldırıya uğramasına rağmen para cezasına çarptırılan doktora sahip çıkarak, mahkemenin sonucunun kendilerini üzdüğünü söyledi.

Bir rahatsızlığı nedeniyle Samsun Gazi Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne giden uzman çavuş ile acil serviste görevli Dr. Alaaddin Taştan arasında çıkan tartışmada uzman çavuşun belindeki silahı çıkartarak kabzasıyla Dr. Alaaddin Taştan'ın kafasına vurarak yaraladığını belirten Başkan Günaydın, "Gazi Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde yaklaşık 10 ay önce Dr. Alaaddin Taştan arkadaşımız bir uzman çavuş tarafından görevi başında darp edilmesiyle sonuçlanan bu olayla ilgili dün Samsun 3. Asliye Ceza Mahkemesi karar verdi. Doktoru hastanelik eden uzman çavuş 15 ay hapis cezasına çarptırılırken, hükmün açıklanmasına yer olmadığına karar verilerek cezası ertelendi. Dr. Alaattin Taştan ise kendisini silah kabzası ile darp eden uzman çavuşun üzerine yürüyüp hakaret edip,

hafif şekilde yaralanmasına sebep olduğu iddiasıyla 3 bin lira para cezasına çarptırıldı. Hem hizmet ver hem dayak ye hem de ceza öde mantığı ile verilen bu karar bizleri derinden üzmüştür" dedi.

Uzman çavuşun işlediği bu fiille hem doktoru görevi başında darp ettiğini hem de bu vesileyle diğer hastaların hizmet almasını da engellediğini ifade eden Başkan Mithat Günaydın, "Ayrıca, kutsal bir meslek olan askerliği de kamuoyunda küçük düşürmüştür. Kolluk kuvveti olarak, hizmet veren doktoru koruması gerekirken, bizzat kendisinin görevi başındaki memuru darp etmesi kabul edilebilir bir tutum ve davranış değildir. Affedilmesi de mümkün değildir. Hekimlere yönelik şiddet eğiliminde olan insanları cesaretlendirmektedir. Bu kararın bundan sonra hekimlere yönelik şiddete katkısı olacaktır. Olaya bu açıdan da bakmak gerekir. Bu fiilin sonucunda verilen cezanın ertelenmesini anlamak mümkün değildir. Dr. Alaaddin Taştan'a Samsun Tabip Odası olarak tekrar geçmiş olsun diyor ve yanında olduğumuzu kendisine bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bu konuyu Sağlık Bakanlığı'na bildireceğiz" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Saldırıya Uğrayan Doktorun Ceza Alması Sağlıkçıları Üzdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement