Sarıkamış'ta Şehitler Anısına Meşaleli Gece Yürüyüşü Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış'ta Şehitler Anısına Meşaleli Gece Yürüyüşü Yapıldı

Sarıkamış\'ta Şehitler Anısına Meşaleli Gece Yürüyüşü Yapıldı

Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin asker için meşaleli gece yürüyüşü yapıldı.

03.01.2014 23:00  Güncelleme: 00:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin asker için meşaleli gece yürüyüşü yapıldı.

Sarıkamış ilçesindeki Gaziler Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki meşalelerle Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ne kadar yürüdü.

Yürüyüşe katılanlar yaklaşık 3 kilometrelik yolu çeşitli sloganlar atarak tamamladı.

Şehitlik önünde Sarıkamış Harekatı'nda donarak şehit düşen 90 bin asker için bir süre dua eden vatandaşlar, daha sonra ellerindeki meşaleleri şehitlik anıtına bıraktı.

Yürüyüşe katılan Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında yapılacak organizasyonlardan birinin de meşaleli gece yürüyüşü olduğunu söyledi.

Yukarı Sarıkamış Şehitliği'nin altında 3 bin 700 şehidin yattığına dikkati çeken Özbilen, "Biz şehitlerimizin ruhlarını yad etmek için buraya geldik, dualarımızı yaptık. İnşallah Sarıkamış'ın gençleriyle Sarıkamış'a döneceğiz" dedi.

Anma programlarının çeşitli etkinliklerle devam edeceğine değinen Özbilen, şehitler için ne yapılsa az olacağını ifade ederek, "Askerlerimizin soğuktan ve düşmanla çarpışarak şehit olduğunu gençlerimize, çocuklarımıza ve torunlarımıza aktarmamız lazım. Şehitlerimize tekrar Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış'ta Şehitler Anısına Meşaleli Gece Yürüyüşü Yapıldı - Son Dakika


Advertisement