Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç: Belediye İlk Kez Geliri Giderinden Fazla Olan Bütçe Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç: Belediye İlk Kez Geliri Giderinden Fazla Olan Bütçe Gösterdi

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Yatırımlarımızın tamamını, kısıtlı kaynaklarımız ve geçirdiğimiz 320 soruşturmaya rağmen kurum bütçemiz ve bağışçılarımızın desteğiyle yani dayanışma ruhuyla karşıladık. Bu süre içinde Sarıyer Belediyesi, ilk kez geliri giderinden fazla olan bir bütçe gösterdi. Sadece ilk 5 yılımızda dahi bizden önceki yönetimlerin toplamından daha fazla altyapı çalışması gerçekleştirdik” dedi.

13.11.2022 15:51  Güncelleme: 16:31

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Yatırımlarımızın tamamını, kısıtlı kaynaklarımız ve geçirdiğimiz 320 soruşturmaya rağmen kurum bütçemiz ve bağışçılarımızın desteğiyle yani dayanışma ruhuyla karşıladık. Bu süre içinde Sarıyer Belediyesi, ilk kez geliri giderinden fazla olan bir bütçe gösterdi. Sadece ilk 5 yılımızda dahi bizden önceki yönetimlerin toplamından daha fazla altyapı çalışması gerçekleştirdik" dedi.

Şükrü Genç, bugün Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'nde konuştu. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

Törende Sarıyer Belediyesi'nin geçmiş ve gelecek projelerini anlatan Genç, şunları söyledi:

"HALKA DOKUNAN 47 MARKA OLUŞTURDUK: Ne iş yapıyorsak yapalım, başarılı olmak için bir şart var; planlamak. Planlamanın da olmazsa olmaz beş temel kuralı var; tasarlayacaksınız, planlayacaksınız, projelendireceksiniz, uygulayacaksınız ve raporlayacaksınız. Maalesef toplumumuzda bu beş kural ikiye indirilmiş vaziyette. Tasarlamak, akla gelmek demek, hemen uygulamaya geçmek demek. Raporlamayı da sadece askerde tekmil olarak verirdik, onun dışında şu anda daha yeni yeni başlayan kurumsal bir uygulama olarak başladı. Bu beş ilke doğrultusunda ilçemizin yol haritası Sarıyer Kalkınma Eylem Planı'nı hazırladık ve katılımcılık esasıyla 210 proje ürettik. İlçemiz tarihinde görülmemiş hizmetlerin yanı sıra kanunla belirtilen belediye görevleri arasında bulunmayan, yaşamın içinden çıkarak tamamı halka dokunan 47 marka oluşturduk.

320 SORUŞTURMAYA RAĞMEN YATIRIMLARIMIZI KARŞILADIK: Planlı ve doğru yönetim anlayışıyla 60 milyon TL bütçe, 48 milyon TL malvarlığıyla devraldığımız belediyemizi bugün 1 milyar 74 milyon TL bütçeye ve 19 milyar TL mal varlığına ulaştırdık. Yatırımlarımızın tamamını, kısıtlı kaynaklarımız ve geçirdiğimiz 320 soruşturmaya rağmen kurum bütçemiz ve bağışçılarımızın desteğiyle yani dayanışma ruhuyla karşıladık. Bu süre içinde Sarıyer Belediyesi, ilk kez geliri giderinden fazla olan bir bütçe gösterdi. Sadece ilk 5 yılımızda dahi bizden önceki yönetimlerin toplamından daha fazla altyapı çalışması gerçekleştirdik.

ÇOCUK GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ 12 ŞUBE OLACAK: Açılışını ve temel atma törenlerini gerçekleştireceğimiz projeler, bu anlayışla bütünümüzün devamı niteliğindedir. Çocuk gündüz bakımevleri… Eğitimde erken çocukluk, en önemli dönem. Göreve geldiğimizde hiç bulunmayan gündüz bakımevini 10 şubeye çıkardık, kısa sürede 12 şube olacak. Bugün 591 çocuğumuz kayıtlı, geride kalan sürede 3 bin çocuğumuz eğitim aldı. Yani 3 bin çocuk ve ailenin hayatına dokunduk. Hedefimiz, her mahallede bir şube olması.

25 BİN KİTAPLI DİJİTAL KÜTÜPHANEYE ERİŞİM SAĞLANABİLECEK: Araştırma yapan veya araştırmaya ilgi duyan, okullarında kütüphane veya ders çalışmaya uygun yer bulunmayan, artan kitap maliyetlerini karşılayamayan, 7'den 70'e okumayı çok seven herkes için eski başkanlık binamızı kütüphaneye dönüştürdük. 7 bin 500 adet yetişkin, 2 bin 500 adet çocuk kitabı olmak üzere 10 bin kitap yer alan kütüphane, 64 kişilik oturma kapasitesine sahip. Ayrıca Sarıyerli vatandaşlarımız, istedikleri her yerden 25 bin adet elektronik kitap yer alan dijital kütüphanemize erişim sağlayabilecek. Düzenlenecek imza günleri, seminerler, atölyeler ile şehrimizin kültür-sanat ajandasında hak ettiği yeri almış Sarıyer Edebiyat Günleri'nin etkisini yıl boyunca devam ettirmekteyiz.

YENİ MERKEZE UĞUR ŞAHİN VE ÖZLEM TÜRECİ'NİN ADLARI VERİLDİ: Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci Sosyal Rehabilitasyon ve Terapi Merkezi... Hazırladığımız 'Koronavirüs Sonrası Yeni Dünya Düzeni Üzerine Düşünceler' kitapçığıyla uzmanların görüşlerini inceledik. Yerel yönetimler olarak neler yapmamız gerektiğine dair başlıklar belirledik. Pandemi sürecini, psikolojik ve fiziksel etkilerini, faaliyette bulunan 5 yaşam, 7 semt evimizden edindiğimiz tecrübelerle birleştirerek yeni yaptığımız sosyal merkezlerin kapsamını değiştirdik. Park, hobi bahçeleri, etkinlik ve atölye salonları, spor sahası, fizik tedavi ünitesi, laboratuvar gibi farklı ihtiyaçları bir araya topladık. Bugün açılışını yaptığımız merkeze Uğur ve Özlem hocaların isimlerini verdik.

BULDUĞUMUZ HER BOŞLUĞU YEŞİL ALAN OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ: Sekiz yeni park… Sarıyer, İstanbul'un yeşil yüzü. Bu yüzü soldurmamak için çok çabaladık, çabalıyoruz, çabalayacağız. Bulduğumuz her boşluğu yeşil alan olarak değerlendiriyoruz. Bugün açılışını yapacağımız 8 parkta olduğu gibi. Bu anlayışımız sayesinde 2009 yılında 92 park sayısını 182'ye, 208 bin metrekare yeşil alanı 471 bine, 0,74 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarını 1,40 metrekareye çıkardık.

MÜLKİYETİ SAVUNDUK, KİMSEYİ YERİNDEN ETTİRMEDİK: Sarıyer'in 40 yıllık sorunu, mülkiyet. Sarıyer bir gecekondu kenti ve en önemli sorunu mülkiyet. Mülkiyet hakkını savunduk, kimseyi yerinden ettirmedik. Güvencesiz dönüşümlere izin vermedik, oluşturulan göç projelerine karşı durduk. Genel Başkan'ım, sizin İBB Başkanlığı adaylığınız sırasında gittiğimiz bir mahalle vardı. Şimdi o mahallenin yıkım kararları vardı. Sizin ve bizim birlikte bir sözümüz vardı onlara, 'Sizleri hiçbir yere göndermeyeceğiz ve buradaki her türlü hizmeti de alacaksınız' diye. O mahalle orada şu anda ve her türlü eksiği giderilmiş durumda. Bekledikleri şey şu andaki, mülkiyet hakkı.

RANTIN YÜKSEK OLDUĞU MAHALLELER 'RİSKLİ ALAN' İLAN EDİLİYOR: Rantın yüksek olduğu mahallelerimiz bakanlıkça 'riskli alan' ilan edilmeye başlandı. Vatandaş biliyor ki orası eski taş ocağı üzerine kurulu. Vatandaş beni aradı, 'Fay hattını mahallemize getirmişler' dedi. Şimdi dolayısıyla o fay hattının orada gösterilmiş olmasının bir anlamı olmadığını vatandaşımız da biliyor."

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç: Belediye İlk Kez Geliri Giderinden Fazla Olan Bütçe Gösterdi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç: Belediye İlk Kez Geliri Giderinden Fazla Olan Bütçe Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement