Şemdinli'de Mehmetçik Halkla Bayramlaştı - Son Dakika
Güncel

Şemdinli'de Mehmetçik Halkla Bayramlaştı

Şemdinli\'de Mehmetçik Halkla Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla 34. Hudut Tugay Komutanlığında düzenlenen programda, Mehmetçiklerin bayramını kutlayan Şemdinliler, kardeşlik mesajları verdi Tugay komutanı Tuğgeneral Metin Tokel ...

16.10.2013 16:08

Kurban Bayramı dolayısıyla 34. Hudut Tugay Komutanlığında düzenlenen programda, Mehmetçiklerin bayramını kutlayan Şemdinliler, kardeşlik mesajları verdi.

34. Hudut Tugay Komutanlığında, ilçe merkezi ve köylerde yaşayan vatandaşlar için bayramlaşma programı düzenlendi.

Yöresel kıyafetlerle tugay komutanlığına gelen Şemdinlililer, nizamiyede çiçek ve bayram şekerleriyle karşılandı.

Askerlerle programın düzenlendiği alana giden vatandaşlar, 3. Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mehmet Okkan ile 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel tarafından ağırlandı.

İlçe Kaymakamı Adem Ünal ile tugay komutanlığında vatani görevini yapan askerlerin aileleri ve komutan eşlerinin de katıldığı programda, Şemdinlililer, askerlerle aynı masada yemek yedi.

Yemeğin ardından konuşan Tuğgeneral Tokel, vatandaşların bayramını tebrik ederek, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi.

Vatandaşların kendilerini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Tokel, şöyle konuştu:

"Bayramları bayram yapan çocuklarımızın mutluluğu, sevinci. Sabah saatlerinde bu mutluluğu çocuklarımızla beraber yaşadık. Şemdinli halkıyla geçmişte olduğu gibi bugün de bütünleştik. İmkanlarımız ölçüsünde bir şeyler sunduk. Gönlümüzden geçen sevgiyi, olduğu gibi yansıtmaya çalıştık. Gönülden gönüle geçen bir sevgi oluşturuyoruz. Buna ulaştığımıza inanıyorum. İnşallah gelecekteki bayramlarımız, bayram dışındaki günlerimiz de hep böyle olur. Askerlerimiz de çocuklarımız da hep bugünleri hatırlayacak, asla unutmayacaklar. İnşallah güzel ve mutlu günler Şemdinli'nin geleceğinde de devam eder."

Kurban Bayramı'nda askerlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarına değinen vatandaşlardan Sabri Fırat da Şemdinli halkının, askeri ve polisiyle daha güzel günler göreceğine işaret ederek, tüm askerlerin ve İslam aleminin bayramını kutladı.

Fırat, her zaman görevlerinin başında olan ve güvenliklerini sağlayan askerlerle aralarında oluşan kardeşlik bağının sonsuza dek devam etmesini diledi.

Programa katılan şehit aileleri ve gazilere çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından vatani görevini yapan çocuklarını görmek için ilçeye gelen ailelerin de katılımıyla fidan dikimi gerçekleşti.

-Kaymakam ve tugay komutanı evleri ziyaret etti

Tugay komutanlığındaki törenin sona ermesiyle Moda Mahallesi'nde yaşayan 76 yaşındaki Yaşar Şakar'ı evinde ziyaret eden İlçe Kaymakamı Adem Ünal ile Tuğgeneral Tokel, Şakar ailesinin bayramını kutladı.

Ev sahibi Şakar, ziyaretten duyduğu memnuyeti dile getirerek, şu anda ilçede hiçbir sıkıntılarının olmadığını belirterek, Kurban Bayramı'nın coşkusunu askerler ve asker aileleri ile yaşamaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Kaymakam Ünal da tugay komutanı Metin Tokel ile vatandaşların bayramını kutlamak amacıyla ev ziyaretlerinde bulunduklarına dikkati çekerek, "Çözüm süreci ile birlikte ivmeli bir şekilde huzur ortamı doğdu. İnşallah böyle devam eder. Allah birlik ve veraberliğimizi artırsın. Gördüğünüz gibi halkla beraberiz. İlçe halkı da bizi çok sıcak karşıladı. Güzel bir ortam oldu" dedi.

Kaymakam Ünal ve Tuğgeneral Tokel, daha sonra Kılıç Mahallesi'nde yaşayan Sabri Fırat'ın evine giderek bayramlarını tebrik etti.

Fırat, 20 yıl önce güvenlik gerekçesiyle köylerini boşaltıp ilçe merkezine geldiklerini bildirerek, "Bu yaşıma kadar bu kadar güzel bir bayramlaşma görmemiştim. Bu yıl bayram çok güzel geçti, böyle bir şey hiç görmemiştim. Tüm komutanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şemdinli'de Mehmetçik Halkla Bayramlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement