Konferansta Garanti Bankası, Vodafone ve Turkcell Global Bilgi uyguladıkları ses teknolojisi çözümlerini, Speechouse ve Nuance Uzmanları ise gelişen ses çözümleri teknolojilerini anlattılar.
2006 yılından beri konuşma tanıma, konuşmacı doğrulama, metni sese dönüştürme ve doğal konuşma algılama yoluyla yönlendirme gibi ileri ses teknolojileri projelerine imza atan Speechouse, Dünyanın en büyük konuşma tanıma şirketi olan iş ortağı Nuance ile birlikte ses teknolojileri hakkındaki yenilikler ve başarı hikayelerinin paylaşıldığı bir konferans düzenledi.
Türkiye pazarı bizim için önemli
Sait Halim Paşa Yalısı'nda gerçekleştirilen konferansta Speechouse CEO'su Tarkan Ersubaşı; Speechouse ve Nuance işbirliği çerçevesinde Türkiye'de çok başarılı çalışmalara imza attıklarını söyledi. Nuance EMEA Genel Müdürü Peter MacKinnon ise Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi'ndeki büyümelerine dikkat çekerek bunda Türkiye pazarının rolünün altını çizdi. Türk şirketlerinin lider olmak ve liderliklerini sürdürmek için inovatif projelere büyük ilgisi olduğunu belirten MacKinnon, 2014 yılında özellikle kişiselleştirilmiş proaktif müşteri çözümleri, çapraz kanal müşteri çözümlerinin zenginleştirilmesi, Türkçe TTS (text to speech – metni sese dönüştürme) projelerinin geliştirilmesine odaklanacaklarını söyledi.
Makine mi insan mı?
Şimdiye kadar yaptıkları ses teknolojileri ile ilgili bir sunum yapan Speechouse Genel Müdür Yardımcısı Yıldırım Duyargil, bugüne kadar ses teknolojisi konusundaki proje deneyimlerden elde edilen verilere göre %96 oranında kullanıcının şifre girerken hata yaptığını, %10 oranda kullanıcının ise her seferinde hata yaptığını belirtirken, konuşanı tanıyan ve istediğini anlayan bir makine ile sağlanacak avantajlara dikkat çekti. Ses Teknolojisi projeleri ile şirketlerde zaman ve maliyet tasarrufu sağlarken kullanıcıların daha kısa zamanda daha hızlı işlem yapmalarına olanak tanıdığını söyleyen Duyargil, Türkiye'de şimdiye kadar 15 milyon kullanıcının ses imzası toplandı ve ortalama her biri için 30 saniye toplamda ise 312.500 gün tasarruf edildiğini ifade etti.
Müşteri deneyimi odaklı şirket olmak şart!
Nuance EMEA Bölgesi Ürün Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Sebastian Reeve ise ''Zahmetsiz bir müşteri deneyiminin değeri'' başlıklı konuşmasında ses çözümleri projelerinde müşteri deneyimine odaklanmanın önemini anlattı. 2013 yılında yapılan Kullanıcı Deneyimi Araştırmasına göre; kullanıcı deneyimine odaklanmak; müşteri memnuniyetini ve satışı artırıyor, müşteri sadakatini ve markayı güçlendiriyor, operasyonel maliyetleri ve geliştirme ve tasarım maliyetlerini azaltıyor. Reeve; artık şirketlerin kullanıcı odaklı, atik, kişisel, her platformda yer alan, çok kanallı hizmet vermesi gerektiğini belirterek, müşteri/kullanıcı deneyimi odaklı şirketlerin geleceği şekillendirecek lider şirketler olacağını söyledi.
Ses teknolojilerinin avantajları: Azalan maliyet, artan güvenlik ve müşteri memnuniyeti
Gelişmiş ses teknolojilerini kullanan başta telekomünikasyon, finans, seyahat, perakende, kamu, eğlence ve sigorta olmak üzere birçok farklı sektördeki firma, maksimum seviyede güvenlik ile iletişim maliyetlerini azaltarak üst düzeyde verimlilik sağlıyor. Müşteri ve çalışan memnuniyetini de artıran gelişmiş ses teknolojileri çözümleri uygulanan projeler, ölçümleme yapılabildiği için, daha sağlıklı sonuçlar yaratıyor. Bu çerçevede; konferansta Speechouse ile başarılı gelişmiş ses teknolojileri projeleri gerçekleştiren Turkcell Global Bilgi, Vodafone ve Garanti Bankası'nın temsilcileri uygulanan çalışmalar hakkında bilgiler vererek bu konudaki başarı hikayelerini anlattılar.
Turkcell, Vodafone ve Garanti Bankası projelerini ve deneyimlerini paylaştı
Garanti Bankası'ndan Işık İlhan "Speechouse ile gerçekleştirdiğimiz 'Sesle Yönlendirme' projesi ile kurum olarak maliyet avantajı ve zaman tasarrufunu sağlarken müşterilerimize de kendi sistemimizi zorunlu kılmadan ve önündeki tüm bariyerleri kaldırarak istediği noktaya çok çabuk ulaşmasına yardımcı oluyoruz. Böylelikle üst seviyede bir müşteri memnuniyeti sağlamış oluyoruz" dedi.
Turkcell Global Bilgi'den Cem Karayaylalı, Speechouse ile gerçekleştirdikleri Sesle Yönlendirme (Call Steering) ve 'Turkcell Beni Sesimden Tanır' projeleri ile etkinlik, verimlilik, işlevsellik ve müşteri memnuniyetini sağlamayı amaçladıklarını belirterek, uygulama sayesinde çağrı sürelerinin azaldığını, üst seviyede bir güvenlik elde ettiklerini ve müşteri memnuniyetini sağladıklarını belirtti. Karayaylalı, Turkcell Beni Sesimden Tanır projesinin şu an 9 milyonluk kullanıcısı ile dünyada ilk sırada yer aldığını ifade etti.
Tüm dünyadaki Vodafone'lar için örneğiz
Vodafone'dan Osman Terzi, Vodafone 'Sesli İmza' projesine güvenlik, kolay kullanım, uygun maliyet gibi nedenlerle diğer alternatifleri de değerlendirerek uygulamaya karar verdiklerini belirtti. Speechouse işbirliği ile Türkiye'de gerçekleştirdikleri projenin tüm dünyadaki Vodafone'lar için örnek olduğunu vurgulayan Terzi, Türkiye'de 5 milyon 'sesli İmza' kullanıcısının olduğunu söyledi.
Konferans sonrasında katılımcılar, Yol Project'in muhteşem performansıyla keyifli bir zaman geçirdiler.
Son Dakika › Güncel › Ses Teknolojileri Geleceği Şekillendiriyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?