Siemens Sanat'tan "Yaratıcı Asamblajlar" Sergisi - Son Dakika
Güncel

Siemens Sanat'tan "Yaratıcı Asamblajlar" Sergisi

Siemens Sanat\'tan "Yaratıcı Asamblajlar" Sergisi

"Yaratıcı Asamblajlar" sergisi, 6 Şubat - 5 Mart tarihleri arasında, haftanın her günü Siemens Sanat'ta izlenebilir.

04.02.2013 16:55

Siemens Sanat'ta 6 Şubat 2013 tarihinde başlayacak olan "Yaratıcı Asamblajlar: Estetik Ekonomiyle Buluşursa ya da Ortak Noktalarının İncelenmesi" sergisi, imgenin temsili ve yeniden üretiminin arasında kalan kalıntılardan oluşan, sosyal üretimin değişen ve dönüşen yapısının dil bilgisi ve pratik anlamları arasında bulunanları ve buna ek olarak, metin ve dokunun göstergesel ve anlamsal oluşumlarının sınır hattında yerleşik olanlarını ele alıyor.

Dimitrina Sevova'nın küratörlüğü, Mürteza Fidan ve T. Melih Görgün'ün eş-küratörlüğünde, Benjamin Egger, Petra Koehle & Nicolas Vermot Petit-Outhenin, Ferhat Özgür, Elodie Pong, Roee Rosen, Riikka Tauriainen, Borjana Ventzislavova'nın yapıtlarının yer aldığı sergi, 6 Şubat'tan itibaren Siemens Sanat'ta izleyicisiyle buluşuyor.

Hazır-yapıt fikirlerin edimsel birleştirmelerinden oluşturulan, imgesel makinelerden, kitlesel mitolojilerden, aşırı iletişimin nevrotik biçimlerinin tezahürü olan medyatik yöntemlerden ve biyo-politik sistemleştirmeyle, içselleştirme girişimlerinden, geometrik akıl yürütme, tiyatrallık ve göstergesellik eksenlerinde farklılaştırılmış bir alan bu serginin teşhiri olarak burada konumlandırıldı ve sahneleniyor.

Sergi, öznelliğin çokluğunu imge üretimi ve ekonomik üretimin - estetik, sentetik ve libidinal - genişletilmiş bir kavranımına ilişkin olarak açımlıyor ve üretimi ve tüketimi birleştiren imge üretimi ve bakış açıları gibi estetik objeleri, farklı örgütlenme dilleri ve entropileriyle çeşitli ekonomik sistemlere bağlı olarak konumlandırarak, kendileme, yeniden sahneleme ve yineleme üzerinden bir birleştirmeler alanı yaratıyor; izleyicinin, sanat eserinin ve aura'sının yeniden düzenlenmesine yol açan, maddi olan ve olmayan arasındaki yeni ilişki biçimini sorguluyor. İmgesel ve sembolik olanın otantik duygulanımlarımız ve ilgimiz kadar gerçek olduğu bu yeni denklem farklı bir deneyim sunuyor. Bu etki, sanatçıların imge üretimine, metne ve dile olduğu kadar mekan-zamansal ilişkilere yaklaşımlarını da farklılaştırmakta.

Yaratıcı Birleştirmeler, bu yeni estetik ve sosyal sanatsal üretim yöntemini detaylandırarak duygusal ve iletişimsel olarak cazibe, zıtlık ve ilişki ortamlarıyla zihinsel ve bedensel enerji üzerinden bir ortak duyarlılık ve sosyal aygıt oluşturmayı amaçlıyor.

Bu bağlamda sergi insanları, kendileme ve katılım üzerinden birleştirmelerin yaratımını 'çoklaştırmaya,' duyarlılığın ve bilişsel olanın haritasını çıkarmaya, sisli ve taşmış zamana uyum sağlamaya davet ediyor.

İlginin küresel ölçekte ekonomik güdülerle hareketli kılındığı günümüzde, sosyal imgelemin biçimlendirilmesi sürecinde hala anılara, tarihe ve insanlığa ihtiyaç duyduğumuzun farkında olanlara çağrımızdır.

Sergi açılışı öncesinde Petra Koehle & Nicolas Vermot Petit-Outhenin ve Riikka Tauriainen'in genç sanatçıların katılımıyla başlayacak olan performanslar sergi süresince de belirli aralıklarla gerçekleştirilecektir.

"Yaratıcı Asamblajlar" sergisi, 6 Şubat - 5 Mart 2013 tarihleri arasında, haftanın her günü 10.00 - 19.00 saatleri arasında Siemens Sanat'ta izlenebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siemens Sanat'tan 'Yaratıcı Asamblajlar' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement