UKMTO, Hürmüz Boğazı'nda ticari gemiye müdahale edildiğini duyurdu - Son Dakika
Son Dakika Logo

UKMTO, Hürmüz Boğazı'nda ticari gemiye müdahale edildiğini duyurdu

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
UKMTO, Hürmüz Boğazı\'nda ticari gemiye müdahale edildiğini duyurdu

UKMTO, Hürmüz Boğazı'nda ticari bir geminin müdahaleye maruz kaldığını bildirdi. Olayın askeri faaliyetler sırasında yaşandığı belirtilirken, yetkililer inceleme başlattı ve denizcilere teyakkuzda olmaları çağrısı yaptı.

İngiltere Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO), Hürmüz Boğazı'nda ticari bir geminin "müdahaleye maruz kaldığına" ilişkin rapor aldığını açıkladı.

HÜRMÜZ BOĞAZI'NDA DİKKAT ÇEKEN GELİŞME

UKMTO'nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, olayın Hürmüz Boğazı'nda, bölgede devam eden askeri faaliyetler sırasında meydana geldiği belirtildi.

Rapora göre ticari geminin, bölgedeki askeri hareketlilik kapsamında bir etkileşime veya müdahaleye maruz kaldığı bildirildi. Müdahalenin niteliğine ve geminin durumuna ilişkin ise ayrıntı paylaşılmadı.

DENİZCİLERE "TEYAKKUZDA KALIN" UYARISI

Yetkililerin olaydan haberdar olduğu ve incelemelerin sürdüğü kaydedildi. UKMTO, bölgedeki denizcilere güncel deniz güvenliği bilgilerini takip etmeleri ve değişen operasyonel koşullara karşı teyakkuzda kalmaları çağrısında bulundu.

Kaynak: AA

Advertisement