Şile'de Surf Boat Şöleni - Son Dakika
Güncel

Şile'de Surf Boat Şöleni

Şile\'de Surf Boat Şöleni

Şile, Uluslararası Su Sporları Şöleni'ne ev sahipliği yaptı.

28.04.2013 15:27

Şile, Uluslararası Su Sporları Şöleni'ne ev sahipliği yaptı. Havanın sıcak olması ile birlikte Ayazma Plajı'nda denize girenler ve güneşlenenler şölene ayrı renk kattı.

Şile Belediyesi ve Şile Su Sporları Kulübü ortak çalışması olan Su Sporları Şöleni, yerli ve yabancı çok sayıda katılımcıyla gerçekleşti. Ayazma Plajı'ndaki şölene surf boat çalışmalarını sürdüren üniversiteler, kulüpler ve surf boat'u dünyaya yayan Avustralyalı sporcular, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Deniz Harp Okulu Öğrencileri, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Şile Su Sporları kulubu öğrencileri katıldılar.

Şile Su Sporları Kulübü Başkanı Burahaneddin Reşit, bu sporun okyanusta can kurtarma ihtiyacı ile birlikte ortaya çıkan surf boat sporu, Avustralya, Yeni Zelanda gibi ülkelerde büyük ilgi gördüğünü belirterek, " Yeterli, dalganın spor için elverişli olduğu için Şilede böyle bir girişime kalkıştık. Hem sportif faaaliyet hem de denizde yapılan bu çalışmanın ilçe turizmi için önem taşıyor" dedi. .Avusturalya Su sporları Başkanı eğitimci Allan Gibbans da "Şile'de uzun zamandır gençlerle çalıştık ve bugün ise çalışmanın adeta meyvesini yiyoruz. Bu, takım halinde hareket edilmesini gerektiren bir spor, güç ve dayanıklılığa dayanıyor" dedi.

Avustralyalı antrenörler eşliğinde yapılan çalışmalarla belirli düzeye gelen Şile Su Sporları Kulübü bu yıl Çanakkale'de yapılan törenlerde de surf boat gösterisi yapmıştı. Olimpik spor olması için mücadelenin verildiği surf boat, izleyiciler açısından da son derece renkli görüntüler içerisinde gerçekleştirildi. - İstanbul/ Şile

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement