Şırnak Belveren'de Elektrik Protestosu - Son Dakika
Güncel

Şırnak Belveren'de Elektrik Protestosu

Şırnak Belveren\'de Elektrik Protestosu

Şırnak DEDAŞ'ın 15 Kasım günü öğlen saatlerinde elektiriklerini kestiği Balveren Beldesi'ne 33 saatten beri elektrik verilemiyor.

17.11.2013 13:29

Şırnak DEDAŞ'ın 15 Kasım günü öğlen saatlerinde elektiriklerini kestiği Balveren Beldesi'ne 33 saatten beri elektrik verilemiyor. Yaklaşık 4 bin nüfuslu ilçe sakinleri, bu durumu protesto için dün akşam, bir yürüyüş düzenledi. Belde merkezindeki meydanda bulunan elektrik trafosuna kadar yürüyen yaklaşık 500 kişi, sık sık, Elektrik hakkımız, söke söke alırız sloganı attı.

Burada toplanan belde sakinleri adına konuşan Ahmet Bayram, 33 satten beri beldeye elektrik verilmediğini belirterek, okula giden çocukların mum ışığında ders çalışmak zorunda kaldığını söyledi. Yasal ve hukuk çerçevesinde haklarını arayacaklarını belirten Bayram, beldede içerisinde abonesiz ev olmadığını, her ay DEDAŞ'a düzenli olarak elektrik paralarını yatırmalarına rağmen kesintilere maruz kaldıklarına dikkat çekerek, Yeni beri uygulama geldiği için belde içerisinde 60-70 evin saatleri dışarı alındı. Bir belde sakini elektronik eşyaları yanmış bu yeni uygulama yüzünden. Biz bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Biz her şeye uygun bir şekilde yapılmasını talep ediyoruz. 15 kasım tarihinde, saat 12.05'te DEDAŞ ekibi tarafından beldemizin elektriği kesildi. Kimseye danışmadan, kimseye haber verilmeden kesildi. Beldenin elektrik altyapısı uygun değildir. Beldemizin içerisinden geçen yüksek gerilim hatlarında belde halkı para almamaktadır. Biz belde halkı olarak meşru hakkımızı istiyoruz, çocuklarımızın eğitimi aksamaktadır diyerek Başbakan ve yetkili tüm mercilere sesleniyorum; bize sahip çıkın dedi.

ÖĞRENCİLER MUM IŞIĞINDA DERS ÇALIŞIYOR

Okula giden ve mum ışığında ders çalışmak zorunda kalan çocuklar, Karanlıkta ders çalışmak zorunda kalıyoruz. Mum ışığı altında ödemizimi yapıyoruz. Bazen ödevimizi yaparken harfleri iyi görmediğimiz için sabah öğretmenlerin bize kızmasından korkuyoruz şeklinde konuştu.

Belde sakinlerinden Osman Yeren de, Bu ülkenin vatandaşı olarak biz bu elektriği hak etmişiz. Bu bir insanlık suçudur. Bu gün belde de kalp hastası var, şeker hastası var, felçli olan insanlar var bu bir insanlık suçudur. Biz 2013 yılında teknoloji çağında yaşarken bu bir insanlık dramıdır biz artık kendimizden utanıyoruz diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Belveren'de Elektrik Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement