Şırnak'ta Terör Örgütü PKK'ya Ait 2 Adet Tanksavar Füzesi Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Terör Örgütü PKK'ya Ait 2 Adet Tanksavar Füzesi Ele Geçirildi

Şırnak'ta bölücü terör örgütü PKK tarafından toprağa gizlenmiş, İsveç malı 2 adet tanksavar füzesi ele geçirildi.

16.08.2017 10:36  Güncelleme: 11:47

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Şırnak'ta bölücü terör örgütü tarafından toprağa gizlenilen İsveç menşeli 2 adet AT-4 tanksavar füzesi ele geçirildiğini açıkladı.

İSVEÇ MALI 2 ADET TANKSAVAR FÜZESİ ELE GEÇİRİLDİ

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, 48. Hudut Tugay Komutanlığı unsurları, 15 Ağustos tarihinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce Şırnak'ın Uludere ilçesi Biliç Tepe bölgesinde eylemlerde kullanılmak üzere Irak'tan getirilen silah ve mühimmatın gizlendiği bilgisi elde etti. Bu kapsamda bölgede yapılan arama-tarama faaliyetleri esnasında İsveç menşeli 2 adet AT-4 tanksavar füzesi ele geçirildi.
FÜZELERİN ZIRH DELME ÖZELLİĞİ VAR

Namlu uzunluğu 101,6 santim olan AT-4 tanksavar füzelerinin ağırlığı 6,7 kilogram. Etkili menzili 300 metre, namlu çıkış hızı saniyede 285 metre olan füzelerin zırh delme özelliği mevcut. Füzelerin birim fiyatı ise bin 480 dolar.


Şırnak\'ta Terör Örgütü PKK\'ya Ait 2 Adet Tanksavar Füzesi Ele Geçirildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Terör Örgütü PKK'ya Ait 2 Adet Tanksavar Füzesi Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement