Smdk Başkanı Hatib'in Müzakere Önerisi - Son Dakika
Güncel

Smdk Başkanı Hatib'in Müzakere Önerisi

Smdk Başkanı Hatib\'in Müzakere Önerisi

"Suriye yönetimi, hiçbir ön şart olmaksızın muhaliflerle diyaloğa hazır" dedi.

09.02.2013 16:06

Suriye Enformasyon Bakanı Umran ez-Zuabi,

"Suriye yönetimi, hiçbir ön şart olmaksızın muhaliflerle diyaloğa hazır" dedi.

Zuabi, Suriye devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib'in muhaliflerle rejim arasında müzakere önerisine işaret ederek, "Suriye yönetimi, hiçbir ön şart koşulmaksızın muhaliflerle diyaloğa hazır" diye konuştu.

Diyalog konusunda ciddi olduklarını vurgulayan Zuabi, "Kapımız ve gönlümüz diyalog için gelen her Suriyeliye açık. Diyalog konusunda oldukça ciddiyiz" ifadelerini kullanarak, "Eğer gerçek bir diyalogdan bahsediyorsak bu şartsız, kısıtlamasız olur. Bu benim şahsi fikrim değil, diyaloğun anlamı budur" değerlendirmesinde bulundu.

"Biz ne muhalefetten ne de başka bir kesimden Suriyeliyi ülkeden kovduk. Kimsenin ülkesinden çıkmasına sebep olmadık" şeklinde konuşan Zuabi, rejime karşı silahlı mücadele yürüten gruplara işaret ederek, "22 aydır rejimle savaşan muhaliflerin silahlarını denklem dışında bırakmaları halinde onlarla da diyaloğa olumlu bakıyoruz" ifadesini kullandı.

Suriye'nin güvenlik ve istikrarı ile ilgili konularda komşu ve Arap ülkelerini taraf olmamaları konusunda uyaran Zuabi, "Eğer Suriye bir kaosa sürüklenirse etrafındaki hiç kimse bundan kurtulamaz" diye konuştu.

SMDK Başkanı Hatib, daha önce yaptığı açıklamada, Suriye'deki krizin çözümü için rejim ile müzakere masasına oturabileceklerini söylemişti.

Son açıklamasında ise Suriye hapishanelerindeki tüm kadın tutukluların serbest bırakılmasını şart koşarak rejime pazar gününe kadar süre tanıyan Hatib,

"Pazar günü itibariyle hapishanelerde tek bir kadının dahi bulunması, müzakerelerin hiç başlatılmamış olması anlamına gelir" ifadesini kullanmıştı.

Muhabir: Vesim Seyfeddin/ Hacer Bal/ Mekki Arvas

Yayıncı: Hüseyin Köşger - BEYRUT

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Smdk Başkanı Hatib'in Müzakere Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement