Smdk'nın Cenevre-2'ye Katılma Kararı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Smdk'nın Cenevre-2'ye Katılma Kararı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Smdk\'nın Cenevre-2\'ye Katılma Kararı

Fransa, kararı memnunlukla karşıladı.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK), Cenevre-2 toplantısına katılacak olmasını memnunlukla karşıladı.

SMDK'nın dün İstanbul'da yaptığı toplantıyla ilgili yazılı açıklama yapan Fabius, SMDK'nın kararını "cesur bir seçim" olarak niteledi. "Suriye rejimini tahriklerine ve saldırılarına rağmen alınan bu karara barış yolunda atılmış bir adım" ifadesi kulanılan açıklamada, "Fransa'nın, 2. Cenevre Konferansı'nın geçiş hükümetinin kurularak barış yolunda bir adım olması için elinden gelen bütün desteği vereceği" bildirildi.

SMDK'nın Genel Kurulu'nda yapılan oylamada, 75 üyeden 58'inin "evet", 14'ünün "hayır" oyu vermesiyle "Cenevre-2 Konferansı'na katılma kararı" alınmıştı. - Fransa

Kaynak: AA