Soma'ya Saygı Duruşuna Maaş Kesim Cezası - Son Dakika
Güncel

Soma'ya Saygı Duruşuna Maaş Kesim Cezası

Soma\'ya Saygı Duruşuna Maaş Kesim Cezası

Siverek Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle birlikte üç dakikalık saygı duruşunda bulunan öğretmenlerin maaşlarından kesinti yapılacak.

26.05.2014 15:08  Güncelleme: 17:00

Siverek Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle birlikte üç dakikalık saygı duruşunda bulunan öğretmenler hakkında tutunak tutularak maaş kesme cezası verildiği öğrenildi.

"TUTUNAK TUTULDU"

Eğitim-iş Başkanı Veli Demir yaptığı yazılı açıklamada, Soma'da yaşamını yitiren madencileri anmak için Siverek Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle birlikte üç dakikalık saygı duruşunda bulunan öğretmenler hakkında tutanak tutulduğunu ve soruşturma açıldığını belirtti.

"MAAŞ KESME CEZASI VERİLDİ"

Demir, soruşturma sonucunda "görev yeri sınırları içerisinde herhangi bir yerin toplantı, tören ve benzeri amaçlarla izinsiz olarak kullanılmasına yardımcı olmak" suçu işlendiği iddiasıyla öğretmenlere 1/30 oranında aylıktan kesme cezası verildiğini kaydetti.

"SAMİMİYETSİZLİĞİ ORTAYA KOYDU"

Demir, ülkede yaşayan insanların matem hakkının dahi mahrum bırakıldığını vurgulayarak, "Hükümet tarafından üç günlük ulusal yas ilan edilmişken, çocuklara insan yaşamının önemini, yaşanan felaketler karşısında ulusal duyarlılık göstermek bilincini aşılamak ve Soma'daki madenci yakınlarının acısını paylaşmak isteyen öğretmenlerimiz hakkında maaş kesimi cezası verilmesi utanç vericidir. Bu ceza, ulusal yas ilan edenlerin de ne kadar samimiyetsiz olduğunu göstermektedir. Kibir ve zulümle bezenmiş bir iktidarın, gölgesinden dahi korktuğu bugünlerde baskı ve sindirme politikaları tüm çıplaklığıyla gözler önüne serilmektedir" dedi.

"ÖĞRETMENLERİN YANINDAYIZ"

Demir, Eğitim-İş olarak öğretmenlerin yanında olduklarını ve haklarında verilmiş olan cezaların iptali yönünde tüm adımların atılacağını belirtti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Soma'ya Saygı Duruşuna Maaş Kesim Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • atakan: Adamlar bunu bile hükümete maletmiş.sizin ve zihniyetinizin allah belasını versin...sonuna kadar akp siz ne derseniz deyin ne yaparsanız yapın sizin zihniyetinize yer yok bu ülkede... 3 0 Yanıtla

Advertisement