
Suudi Arabistan, Husilerin Hadramevt'teki ed-Dabbe Petrol Limanı'na düzenlediği saldırıyı kınadı.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, limana ham petrol yüklemek amacıyla yanaşan bir geminin hedef alınması, BM kararlarını açıkça hiçe saymak, hukuk ve uluslararası teamüllere aykırı bir tutum sergilemek olarak kabul edildiği vurgulandı.
Saldırının kınandığı açıklamada, sivil, ekonomik ve yardımlara ilişkin yapıların ayrıca dünya enerji geçiş güzergahlarının "terörist Husi milisler" tarafından sürekli hedef alındığı ve bu olayın da arkasında onların olduğu kaydedildi.
Husilerin ateşkesin uzatılmasını reddettikleri hatırlatılan açıklamada, ateşkesin son bulmasından hemen sonra gerçekleşen saldırı, krizi tırmandırmak şeklinde yorumlandı.
Dışişlerinin açıklamasında ayrıca, Yemen'deki meşru hükümetin yanında yer alan ittifaka desteğin sürdürüldüğü ve ülkede kapsamlı bir siyasi çözüme ulaşma çabalarına destek verildiği ifade edildi.
Hadramevt Valiliğinden dün yapılan açıklamada, Husilerin, kentteki Dabbe Limanı'na 2 İHA ile saldırı düzenlediği belirtilmişti.
Husilerden yapılan yazılı açıklamada ise "Dabbe Limanından ham petrol yağmalamaya çalışan bir gemiyi önlemek için küçük bir uyarı olarak saldırıyı gerçekleştirdik." ifadeleri kullanılmıştı.
Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.
Son Dakika › Güncel › Son dakika haberi... Suudi Arabistan, Husilerin Hadramevt'teki liman saldırısını kınadı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.