Sormayı Hiç Düşünmediğiniz Burun Estetiği Soruları - Son Dakika
Güncel

Sormayı Hiç Düşünmediğiniz Burun Estetiği Soruları

Sormayı Hiç Düşünmediğiniz Burun Estetiği Soruları

KULAK Burun Boğaz ve Baş, Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yusuf Orhan Uçal, burun estetiğinin, dünyanın en popüler kozmetik işlemlerinden biri olduğunu söyledi.

04.08.2017 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KULAK Burun Boğaz ve Baş, Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yusuf Orhan Uçal, burun estetiğinin, dünyanın en popüler kozmetik işlemlerinden biri olduğunu söyledi. Her yıl rinoplasti adı verilen burun estetiği ameliyatının yapılma oranlarının artış gösterdiğini anlatan Op. Dr. Yusuf Orhan Uçal, burun estetiği ameliyatının popüler olduğu gibi, birçok kişinin ameliyatla alakalı soruları olduğunu da ortaya çıkardığını belirtti ve "Burnunuzun görünümünden memnun değilseniz ve bu ameliyatı düşünüyorsanız muhtemelen tüm bu soruları düşünmemişsinizdir" dedi. Op. Dr. Yusuf Orhan Uçal, burun estetiği ameliyatı ile ilgili ameliyat öncesi sormayı düşünmediğiniz ancak ameliyat sonrası en çok sorulan soruları yanıtladı.

"HAPŞIRIRSAM NE OLUR?"

Hastalardan bu süreçte ilginç sorular da geldiğini belirten dr. uçal, iyileşme sürecinde hapşırmanın etkisini açıkladı ve şunları söyledi:

Hastalar rinoplasti ameliyatından birkaç hafta sonraya kadar koklama gibi faaliyetleri yapmamaları konusunda uyarılmaktadır. Ancak hapşırmayı engellemek mümkün değildir. Eğer kronik alerjiniz varsa, ameliyat sonrasında alerjinizi kontrol etmek için bir ilaç önerilebilir. Hapşırmanız gerekiyorsa, burun üzerindeki basınç miktarını sınırlandırmak için ağzınızı açık tutmanız yeterli olur. Hapşırmak genellikle ameliyatınızla ilgili herhangi bir soruna yol açmaz.

BURUN KANAMASI BÜYÜK BİR SORUN MUDUR?

Ameliyattan önce bu konuyla alakalı bilgi alacaksınız. Genellikle küçük kanamalar sızıntılar önemsizdir ve normal karşılanmaktadır. Ancak çok fazla kanama varsa elbette ortada bir sorun olabilir.

RİNOPLASTİ AMELİYATINDAN SONRA NE YEMELİYİM?

Bağlı kalmanız gereken belirli bir diyet olmasa da, en başta baharatlı yiyeceklerden kaçınmak en iyisidir. Bulantıya daha yatkın olduğunuzdan, anesteziden hemen sonra hafif gıdalar akıllıca olur. Ayrıca ilk gün yumuşak gıdalar önerdiğimizi de unutmamalısınız.

BURUN ESTETİĞİ AMELİYATINDAN SONRA GÖZLÜK TAKABİLİR MİYİM?

Bu, birçok hasta için ortak bir sorundur. Rinoplastiden sonra yaklaşık 3 ay boyunca gözlük takılmaması önerilmektedir çünkü burun köprüsü üzerinde baskıya neden olduğu ve burnumuz hala ödemli olduğundan sorun yaratması muhtemeldir.

MAKYAJ YAPABİLİR MİYİM?

Ameliyattan sonraki 7. gün burun üzerindeki atel alınmakta ve sonrasında yaklaşık 5 gün kalacak bandaj uygulanmaktadır. Atel alındıktan sonra makyaj yapmakta herhangi bir sakınca yoktur.

AMELİYAT SONRASI SİGARA İÇEBİLECEK MİYİM?

Sigara genel olarak kan dolaşımını etkileyip yara iyileşmesini geciktirdiğinden sigara içmek önerilmez.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sormayı Hiç Düşünmediğiniz Burun Estetiği Soruları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement