Fua ve Kefreya'da Tahliye Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fua ve Kefreya'da Tahliye Başladı

Fua ve Kefreya\'da Tahliye Başladı
19.12.2016 09:00  Güncelleme: 09:40

Suriye'de muhaliflerin kuşatmasında bulunan Fua ve Kefreya'da, otobüslerinin yakılmasıyla sıkıntıya giren tahliye süreci 10 otobüsle yeniden başladı.

Suriye'de muhaliflerin kuşatmasında bulunan Hizbullah kontrolündeki Fua ve Kefreya beldelerinden, 10 otobüsten oluşan tahliye konvoyu yola çıktı.

15 BİN NÜFUSA SAHİP

Şii mezhebine mensup toplamda yaklaşık 15 bin nüfusa sahip Fua ve Kefreya'yı, Hizbullah ve İran Devrim Muhafızlarına bağlı militanlar kontrol ediyor.

1,5 YILDIR MUHALİFLERİN KUŞATMASINDA

Beldeler 1,5 yıldır muhaliflerin kuşatmasında. Ancak rejim havadan yoğun şekilde insani ve askeri yardım ulaştırıyor. Halkın ihtiyaçları bu şekilde karşılanıyor.

18 BÖLGEDE KATLİAM KORKUSU

Muhalifler, rejim kuşatmasında 18 bölge daha bulunduğunu, Fua ve Kefreya'ya dair tüm taleplerin kabul edilmesi halinde rejim güçlerinin ablukada olan 18 yerleşimde katliam yapabileceğinin altını çiziyor

MADAYA VE ZEBADANİ'DE TAHLİYE

Mutabakatla, rejim ordusu ve rejim yanlısı teröristlerin kuşatmasında bulunan Şam'ın Madaya beldesive Zebadani ilçesinden de tahliyeler gerçekleşecek.

Hasta, yaralı ve çocuklardan oluşan bin 500 kişinin Salı günü çıkartılması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fua ve Kefreya'da Tahliye Başladı - Son Dakika


Advertisement