Suriye'deki "Klor Gazlı" Saldırı İddiası - Son Dakika
Son Dakika Logo

Suriye'deki "Klor Gazlı" Saldırı İddiası

21.04.2014 15:03

Hama'nın Kufr Zeyta kentindeki sahra hastanesi doktorları da "rejimin klor gazı içeren varil bombasıyla düzenlediği saldırı sonucu çok sayıda yaralının geldiğini" ileri sürdü.

Suriye ordusuna Hama'nın Kufr Zeyta beldesindeki sahra hastanesi doktorları da rejim kuvvetlerinin "klor gazı içeren varil bombasıyla" düzenlediği saldırı sonucu çok sayıda yaralanın tedavi altına alındığını ileri sürdü.

Kufr Zeyta kentindeki Sahra Hastanesi doktorlarından Ebu Samir, Esed kuvvetlerinin iki hafta önce de "klor gazı içeren varil bombasıyla" gerçekleştirdiği hava saldırıları nedeniyle hastanelerine çok sayıda yaralı vakanın geldiğini savundu.

Gazdan etkilenenlerde gögüs sıkışması ve görme bozukluğu gibi septomların tespit edildiğini dile getiren Samir, yaralılara bronş açıcı ve gevşetici ilaçlar ile oksijenle tedavi yaptıklarını ifade etti.

Samir, hastanelerindeki vakalardan ikisinin durumunun hayati tehlike taşıdığını kaydederek, tüm sivil toplum kuruluşlarından yardım beklediklerini söyledi.

Suriye ordusuna bağlı helikopterin iki gün önce Hama'nın Kufr Zeyta beldesini "klor gazı içeren varil bombasıyla" saldırısında 100 kişinin etkilendiği ileri sürülmüştü.

Bölgedeki yerel aktivistler, olayı doğrulayarak, rejimin güçlerinin son dönemlerde beldeye "varil bombası" yerine "klor içren varil bombasıyla" saldırdığını bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki 'Klor Gazlı' Saldırı İddiası - Son Dakika


Advertisement