Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a gönderdiği mektupta muhaliflerin kimyasal silah kullanıp suçu hükümete atabileceğini öne sürdü.
Mektupta Suriye Hükümetinin "hiçbir şart altında" kimyasal silah kullanmayacağını savunan Caferi, muhalifleri destekleyen ülkelerin de muhaliflere kimyasal silah sağlayabileceklerini iddia etti.
Caferi mektubunda, Yurt gazetesinde El Kaide üyelerinin Gaziantep yakınlarında bir laboratuvarda kimyasal silah ürettiği haberinin yer aldığını belirterek, bu silahların Suriyeli sivillere karşı kullanılabileceğini öne sürdü.
Muhabir: Mustafa Keleş
Yayıncı: İbrahim Uyar - BİRLEŞMİŞ MİLLETLER
Son Dakika › Güncel › Suriye'deki Olaylar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.