Suriye'nin Türk Uçağını Düşürmesi - Son Dakika
Güncel

Suriye'nin Türk Uçağını Düşürmesi

Suriye\'nin Türk Uçağını Düşürmesi

Suriye tarafından düşürülen Türk uçağının enkazı ile birlikte kayıp pilotların aranmasına yönelik Akdeniz'de başlatılan çalışmalar sürüyor.22 Haziran'da görev uçuşu kapsamında Malatya Erhaç Meydanı'ndan havalanan 'RF-4E (Phantom)' tipi Türk...

27.06.2012 21:38

Suriye tarafından düşürülen Türk uçağının enkazı ile birlikte kayıp pilotların aranmasına yönelik Akdeniz'de başlatılan çalışmalar sürüyor.

22 Haziran'da görev uçuşu kapsamında Malatya Erhaç Meydanı'ndan havalanan 'RF-4E (Phantom)' tipi Türk uçağının, Suriye tarafından düşürülmesinin ardından başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Yanarak denize düşen ve bazı parçaları bulunan uçağın enkazının denizin bin 300 metre derinliğinde olduğu tespit edilirken, kayıp pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'a ise henüz ulaşılamadı.

BULUNAN POSTAL VE KASKLAR PİLOTLAR İÇİN UMUTLARI ARTTIRDI

Saldırı ile birlikte fırlatma koltuğunu harekete geçirip, paraşütle uçaktan ayrıldığı tahmin edilen pilotların, denize düştükten sonra üzerlerindeki ağırlığı hafifletmek için postal ve kasklarını çıkarttıkları sanılıyor. Pilotlar Ertan ve Aksoy'a ait kask ve postalların bulunduğu yetkili makamlar tarafından açıklanmıştı. Uzmanlar, bu durumu, pilotların hayatta kalma çabası olarak yorumluyor.

Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un aileleri ise, yapılan bu yorumlar üzerine oğullarına kavuşma umutlarını tazeliyor ve gelecek mutlu haberi bekliyor.

AKDENİZ'DEKİ ARAMALAR ARALIKSIZ OLARAK DEVAM EDİYOR

Uçağın enkazı ile birlikte kayıp pilotların aranmasına yönelik çalışmalar aralıksız devam ederken, söz konusu aramalara katılan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait hücumbotlar, yakıt ihmalini Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Çevlik mevkiisinde bulunan balıkçı barınağındaki askeri limanda gerçekleştiriyor. Buraya demirleyen hücumbotlar, ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra yeniden çalışmalara katılıyor. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriye'nin Türk Uçağını Düşürmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement